Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Statiunea Albena, Bulgaria

Statiunea Albena, Bulgaria

Albena, Bulgaria  Albena
Albena este o statiune turistica de pe litoralul Marii Neagre īn nord-estul Bulgariei, situata la 12 km de Balcic si 30 km de Varna. Aeroportul international din Varna deserveste statiunea Albena.

Construita special ca statiune turistica, Albena are un stil arhitectonic unitar si unic. Majoritatea hotelurilor, situate chiar pe plaja, au maxima expunere la soare si acces direct la plaja. Albena se situeaza īn apropierea altor centre turistice, culturale si comerciale, reusind totusi sa īsi pastreze habitatul natural. Desi construita pe un teren gol īn anii 1960, īn prezent arata ca un mic oras, cu centru, strazi si piete, avand chiar si retea de transport public — trenuri dedicate care circula dupa un orar prestabilit pe strazile orasului.

Statiunea are plaja īn lungime de 5 km, cu o latime de 150 m, cu nisip fin; apa marii fiind curata, calma si calda. Adancimea apei nu depaseste 1,6 metri la o distanta de 100–150 de metri de mal. Vizitatorii pot opta pentru unul dintre cele 43 de hoteluri moderne (īntre doua si patru stele) care ofera aproximativ 20 000 de locuri de cazare. Majoritatea hotelurilor au piscine.

mai multe statiuni litoral din Bulgaria


info Albena   
Albena
Poze Albena
Harta Albena
Vremea in Albena
Bulgaria   

2007-2018 Sejururi.org