Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Berne - capitala din Elvetia

Berne - capitala din Elvetia

Berne, Elvetia  Berne
Berne sau Bern (in germana) este capitala cantonului Bundesstadt avand o populatie de peste 350.000 locuitori; este al patrulea oras ca marime si importanta (dupa Zurich, Geneva si Basel).
Berna este sediu al autoritatilor elvetiene si este situata la poalele Alpilor, intr-un meandru al raului Aare, la granita dintre Elvetia germanica si cea romanica. Partea veche a orasului conserva caracterul medieval. Aici se pot vizita turnurile vechi, stradutele inguste si pietele care mai intotdeauna au in mijlocul lor un monument. Trebuie neaparat vizitate vechile strazi: Spitalgasse (strada comerciala marginita de arcade), Marktgasse (magazine de lux, piete de flori) sau Kramgasse (unde la numarul 49 a locuit, la inceput de sec. XX, Albert Einstein).

Majoritatea populatie este vorbitoare de limba germana.

Principalele muzee si galerii de arta din Berne : Einstein House, Einstein Museum, Historical Museum of Bern,Landshut-Castle - Swiss Museum of Wildlife and Hunting, Natural History Museum, Museum of Fine Arts, Abegg-Stiftung Riggisberg, Art Gallery Bern, Burgerbibliothek of Bern,Collection of Classical Antiquities, Museum of Communication.info Berne   
Berne
Poze Berne
Harta Berne
Vremea in Berne
Elvetia   

2007-2018 Sejururi.org