Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Bucuresti - capitala din Romania

Bucuresti - capitala din Romania

Bucuresti, Romania  Bucuresti
Bucuresti este capitala Romaniei si, in acelasi timp, cel mai mare oras, centru industrial si comercial al tarii. Populatia de aproximativ doua milioane de locuitori face ca Bucurestiul sa fie a sasea capitala dupa marime din Uniunea Europeana. in fapt, insa, Bucurestiul aduna zilnic peste trei milioane de oameni, iar specialistii prognozeaza ca, in urmatorii cinci ani, totalul va depasi patru milioane.

Prima mentiune a localitatii apare in 1459. in 1862 devine capitala Romaniei. De atunci sufera schimbari continue, fiind centrul scenei artistice, culturale si mass-media. intre cele doua razboaie mondiale, arhitectura eleganta si elita bucuresteana i-au adus porecla „Micul Paris”. in prezent, capitala are acelasi nivel administrativ ca si un judet si este impartita in sase sectoare.

Clima in capitala este specifica Romaniei, respectiv temperat-continentala. Sunt specifice patru anotimpuri, iarna, primavara, vara si toamna. Iernile in Bucuresti sunt destul de blande cu putine zapezi si temperaturi relativ ridicate, in timp ce in ultimii ani verile sunt foarte calde, chiar caniculare (cu temperaturi foarte ridicate de pana la 45 de grade la umbra) si cu putine precipitatii. Aceasta face ca diferentele de temperatura iarna - vara sa fie de pana la 60 de grade.info Bucuresti   
Bucuresti
Poze Bucuresti
Harta Bucuresti
Vremea in Bucuresti
Romania   

2007-2018 Sejururi.org