Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Statiunea Buzias, Romania

Statiunea Buzias, Romania

Buzias, Romania  Buzias
- Prin potentialul sau balneoclimateric orasul Buzias se înscrie printre cele mai înzestrate statiuni din tara, prin valentele terapeutice deosebite ale apelor minerale si bioxidului de carbon natural, a bioclimei sedativ-indiferente deosebit de favorabila sanatatii datorita complexului de factori climaterici cu actiune biologico-terapeutica (asa-numitul climat de crutare). Concentratia de aeroioni negativi existenti mai ales în zona parcului statiunii este una dintre cele mai mari din tara.

- Elementul arhitectural simbolic al statiunii este colonada acoperita din parc, construita în stil turco-bizantin, cu parapeti si chioscuri din lemn traforat, unica în tara noastra. În Europa exista doar doua promenade acoperite asemanatoare, la Karlovy Vary si Baden-Baden.

- Vilele existente au fost construite, în mare majoritate, în ultimul sfert al secolului XIX, într-o arhitectura unitara caracteristica (mai ales lemnaria respecta stilul colonadei din parc).

- Specificul medical al statiunii balneoclimaterice Buzias este de tratament al bolilor cardiovasculare – în principal, si al bolilor sistemului osos, renal, hepatic – în secundar. Se asigura proceduri complexe de tratament balnear, potentialul fiind de aproximativ 3000 de proceduri pe zi (bai cu apa minerala, mofete, fizioterapie, fitoterapie, acupunctura, gimnastica medicala, bai de soare, cura de teren etc.). Deasemenea exista un strand cu apa minerala.

- Pentru turismul de recreere se pot dezvolta activitati specifice agroturismului ( atât în Buzias cât si in satele Bacova si Silagiu ), oferind turistilor trasee de drumetie în padure, în Dealul Silagiului ( la podgorie ), cules de plante medicinale din flora spontana, contact direct cu traditiile folclorice locale ( exista doua manifestari traditionale – ruga si kerwei-ul si o preocupare intensiva pentru recuperarea traditiei folclorice în cadrul Case de Cultura).

- Parcul statiunii, în suprafata de peste 20 ha, este rezervatie dendrologica. Exista numerose specii rare de arbori, dintre care cea mai importanta este platanul.

- Deasemenea, exista puncte de interes arheologic, care conduc spre existenta statiunii înca din secolul III d.Hr.

Sursa: primbuzias.rdstm.romai multe statiuni balneare din Romania


info Buzias   
Buzias
Poze Buzias
Harta Buzias
Vremea in Buzias
Romania   

2007-2018 Sejururi.org