Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Giurgiu, Romania

Giurgiu, Romania

Giurgiu, Romania  Giurgiu
Orasele Giurgiu (Romania) si Ruse (Bulgaria) situate pe maluri opuse ale Dunarii sunt confruntate cu acelasi tip de probleme de dezvoltare si oportunitati pe care le pune procesul de tranzitie, desi la nivele diferite ca amploare si scop, privind dezvoltarea lor durabila pe termen lung, in acord cu strategiile nationale respective. Ele impart aceeasi responsabilitate referitoare la utilizarea durabila si siguranta ecologica a fluviului Dunarea. Din partea municipalitatilor din Ruse si Giurgiu se acord un interes special relatiilor de colaborare transfrontaliere si a economiei in contextul dezvoltarii durabile, in care industria de turism ocupa un loc important.

Turismul in Euroregiunea Ruse-Giurgiu este o activitate economica slab dezvoltata. Capacitatea de cazare in Giurgiu este total insuficienta si slab dezvoltata necesitand a fi imbunatatita in viitorul apropiat. Hotelurile si restaurantele care functioneaza in zona precum si societatile care activeaza in domeniu sunt putin dezvoltate si nu ofera in prezent servicii complete, complexe si de calitate.

Desi s-ar parea ca este o regiune care nu este inzestrata din punct de vedere turistic, fiind intr-o regiune tipic de campie, judetul Giurgiu dispune totusi de un potential turistic important si variat. Prin alegerea celei mai potrivite strategii de dezvoltare a turismului in zona vor fi puse in valoare resursele existente si Giurgiu va putea fi inclus in circuite turistice de interes pentru turisti locali si straini.


mai multe orase turistice din Romania


info Giurgiu   
Giurgiu
Poze Giurgiu
Harta Giurgiu
Vremea in Giurgiu
Romania   

2007-2018 Sejururi.org