Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Iasi, Romania

Iasi, Romania

Iasi, Romania  Iasi
Orasul Iasi se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii, in care a pulsat mereu, puternic, o autentica viata romaneasca. Capitala a Moldovei, orasul a dat patrimoniului national inestimabile valori materiale si spirituale, a inscris in istoria tarii pagini glorioase, ramase durabil in constiinta poporului.

Situat in apropierea granitei de est a Romaniei, Iasul va fi dupa integrarea in Uniunea Europeana, un principal pol de dezvoltare al partii estice a Uniunii Europene.
Puternic centru universitar, cu peste 60.000 studenti anual in 5 universitati de stat si 3 universitati private (Universitatea Al. I. Cuza este si cea mai veche universitate din tara)
Puternic centru cultural (sintagma de “capitala culturala a Romaniei” este frecvent utilizata) si istoric (in 2008 se vor sarbatori 600 ani de atestare documentara a Iasului)
Oras cu un impresionant patrimoniu cultural si religios – peste 50 de biserici, intre care Biserica Trei Ierarhi, simbol al orasului (Nicolae Iorga spunea ca “Iasul e, inainte de toate, o biserica – biserica bisericilor trecutului nostru.”)
Oras multicultural, in care activeaza numeroase Centre Culturale straine (francez, german, al Americii Latine, British Council, ) alaturi de Comunitatea Elena, Comunitatea Italiana, Comunitatea Evreilor.mai multe orase turistice din Romania


info Iasi   
Iasi
Poze Iasi
Harta Iasi
Vremea in Iasi
Romania   

2007-2018 Sejururi.org