Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Intorsura Buzaului, Romania

Intorsura Buzaului, Romania

Intorsura Buzaului, Romania  Intorsura Buzaului
Diferitele obiecte preistorice pastrate in muzeele din Brasov si Sfintu Gheorghe atesta ca pe valea Cremenii au existat asezari omenesti inca din NEOLITIC.

Trecatoarea Tabla Butii:
- Drum strategic si militar, acoperit cu lespezi de piatra numit de romani VIA STRATA (ulterior Pasul Tatarilor).
- In anul 1211 Cavalerii Teutoni au construit la sud de trecatoare o cetate cunoscuta sub numele de Kreuz Burg (cetatea Crucii).

Pasul Buzaului:
- In anii 1421, 1432, 1438, 1508 ostirile Turcesti au trecut prin pasul Buzau (TALLISSIN - adica Trecatoarea Fericirii) in Tara Barsei pe care au pustiit-o.
- In septembrie 1599 prin pasul Buzaului Mihai Viteazul a patruns in Ardeal stabilindu-si tabara de odihna pe Dealul Taberii, iar in septembrie 1600 prin acest pas a trecut cu un corp de armata fiul sau, Nicolae Patrascu

Pasul Predelus:
- Trecerea din Depresiunea Intorsurii Buzaului in Tara Barsei se facea prin pasul Predelus (actualul D.N. 10) care este atestat documentar in 1556, 1609, 1662. Incursiunile Turcesti si Tataresti prin zona au continuat in anii 1613, 1658, 1683, 1788, 1789, ultima fiind in anul 1828.

Atestarea localitatii:
- Localitatea este atestata documentar din toamna anului 1476 de o scrisoare a lui Vlad Tepes catre Judele Brasovului in care dadea de stire ca: "Cu voia lui Dumnezeu mi s-a inchinat toata Tara Romaneasca si toti boierii; si v-a slobozit Dumnezeu pretutindeni drumurile si pe la Rucar si pe la Prahova si pe Teleajen si Buzau. Deci umblati acum slobozi pe unde va place si hraniti-va si Dumnezeu sa va bucure!".


mai multe orase turistice din Romania


info Intorsura Buzaului   
Intorsura Buzaului
Poze Intorsura Buzaului
Harta Intorsura Buzaului
Vremea in Intorsura Buzaului
Romania   

2007-2018 Sejururi.org