Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Statiunea Mamaia, Romania

Statiunea Mamaia, Romania

Mamaia, Romania  Mamaia
Mamaia este o statiune turistica de vara pe malul vestic al Marii Negre. Este situata în nordul orasului Constanta, România. Mamaia are putini locuitori premanenti, fiind însa suprapopulata pe parcursul verii.

Mamaia este o fâsie de pamânt între Marea Neagra si lacul Siutghiol cu o lungime de 8 km, însa o latime de doar 300 m. Plaja foarte lunga, cu o latime de pâna la 250 m este acoperita cu un nisip foarte fin. De-a lungul acesteia se afla mai multe magazine, restaurante, terase, cluburi si discoteci.

Principalele atractii ale Mamaiei sunt Satul de Vacanta, parcul de distractii Aqua Magic si telegondola. Radio Vacanta este postul de radio al statiunii, care emite în fiecare an din mai pâna în octombrie, începând cu anul 1966 în cinci limbi (româna, engleza, franceza, germana si rusa) în toate statiunile de pe coasta româneasca a Marii Negre. În fiecare an, în timpul verii, în aceasta statiune se desfasoara Festivalul muzicii usoare de la Mamaia.

Conditiile de cazare sunt foarte bune, majoritatea hotelurilor fiind recent modernizate. În total statiunea poate caza 20 de mii de turisti simultan în peste 60 de hoteluri de pâna la 5 stele. Conditiile naturale sunt excelente: plaje întinse si pline de nisip, briza placuta si apa marii calda. Plaja este ideala începând cu mijlocul lui mai si terminând cu septembrie târziu, când temperaturile medii depasesc 25 de grade Celsius. Apa este calda pâna spre sfârsitul toamnei.

Anual, în Mamaia se desfasoara la Teatrul de Vara Festivalul de Muzica Usoara Mamaia, împartit pe trei sectiuni: Interpretare, Creatie si Slagare. Între 27 si 28 mai 2004, în statiunea româneasca s-a desfasurat a XI-a reuniune a sefilor de stat si de guvern din tarile Europei Centrale.

Sursa: Wikipedia
GNU Free Documentation License


mai multe statiuni litoral din Romania


info Mamaia   
Mamaia
Poze Mamaia
Harta Mamaia
Vremea in Mamaia
Romania   

2007-2018 Sejururi.org