Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Nicosia - capitala din Cipru

Nicosia - capitala din Cipru

Nicosia, Cipru  Nicosia
Capitala tarii inca din sec. XII, Nicosia este un oras cu o istorie bogata, ale carei urme sunt vizibile si astazi pentru cei care viziteaza centrul vechi al orasului. Zidurile acestuia au fost ridicate de venetieni. Tot aici putem vedea biserici bizantine, precum si Muzeul Bizantin. Aflat in nordul insulei, orasul este sub custodie turca. Pentru vizita in Nicosia, veti avea nevoie de pasaport. Nicosia este singura capitala divizata din lume, partea nordica este turceasca si partea sudica este greceasca Acestea sunt despartite de Linia Verde a Natiunilor Unite. Aici grecii si turcii coexista ca doua popoare diferite in aceeasi tara.

Situata pe raul Pedieos, Nicosia este centrul unui sector admnistrativ, si in prezent este singura capitala divizata din lume, partea nordica (turceasca) si partea sudica (greceasca) fiind despartite de o "Linie Verde", o zona demilitarizata mentinuta de ONU. Orasul este un centru comercial, care produce textile, piele, ceramica, plastic si alte produse. Mine de cupru se afla in apropiere.

Cunoscut sub numele de Ledra sau Ledrae in antichitate, orasul devine scaunul regilor Ciprului in 1192. In 1489 a intrat sub autoritatea Venetiei si a fost ocupata de turci in 1571. Nicosia a fost scena unor violente extreme inainte de dobandirea independentei, urmand ca dupa invazia turceasca din 1974, o parte din sectorul nordic sa fie izolata printr-o granita si sa se transforme intr-o zona tampon a Natiunilor Unite.
info Nicosia   
Nicosia
Poze Nicosia
Harta Nicosia
Vremea in Nicosia
Cipru   

2007-2018 Sejururi.org