Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Otopeni, Romania

Otopeni, Romania

Otopeni, Romania  Otopeni
Orasul Otopeni este asezat in zona limitrofa de nord a capitalei Romaniei - Bucuresti, intre km. 12,800 si 17,900 pe drumul national nr.1 (DN 1), la intersectia dintre paralela 44o32’latitudine nordica si meridianul 26o6’longitudine estica, la o distanta de 4943 km nord fata de Ecuator.
Din punct de vedere fizico-geografic, orasul Otopeni este asezat pe interfluviul Colentina - Pasarea, in Campia Vlasiei, subdiviziune a Campiei Romane, iar din punct de vedere administrativ - teritorial este situat in judetul Ilfov.

Localitatea se afla in zona temperat -continentala, la interferenta influentelor climatice specifice partii de vest a tarii cu cele caracteristice partii estice a Campiei Romane, trasatura principala fiind data de succesiunea celor patru anotimpuri, diferentiate din punct de vedere al elementelor meteorologice.
Temperatura medie multianuala este de 10,6°C, conform datelor de la Institutul National de Meteorologie si Hidrologie- statia Bucuresti- Baneasa.

Regimul anual al temperaturilor medii oscileaza intre un minim de -3,1°C inregistrat in luna ianuarie si un maxim de +22,5°C inregistrat in luna iulie, rezultand o amplitudine medie anuala de 25,6°C, ceea ce dovedeste, o data in plus, caracterul temperat-continental al climei.
Temperaturile extreme absolute au fost cuprinse intre +41,1°C (inregistrata la 20 august 1945) si - 32,2 °C ( inregistrata la 25 ianuarie 1942).


mai multe orase turistice din Romania


info Otopeni   
Otopeni
Poze Otopeni
Harta Otopeni
Vremea in Otopeni
Romania   

2007-2018 Sejururi.org