Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Statiunea Poiana Marului, Romania

Statiunea Poiana Marului, Romania

Poiana Marului, Romania  Poiana Marului
Statiunea POIANA MARULUI se afla la numai 25 de Km. distanta de orasul Otelul Rosu, intr-un peisaj pitoresc dominat de paduri de conifere si foioase, raspandite intre Muntele Mic, Nedela si Varful Pietrii. Subzona Poiana Marului este plasata la o altitudine de 500 de metri. In statiunea POIANA MARULUI putandu-se ajunge pe DN68, Caransebes - Hateg, cu deviere pe langa comuna Zavoi

In anul 1977, a fost dat in folosinta un hotel dotat cu 400 de locuri, a fost pusa in functiune o pastravarie si date in exploatare citeva zone deLacul "Marul"vanatoare, marcandu-se astfel inceputurile turismului organizat in aceasta parte a tarii.

Clima locala este de tip continental - moderat cu influente sub - mediteraneene. Potrivit masuratorilor efectuate de un grup de specialisti francezi, coeficientul de ionizare negativa din zona este de 10 ori mai mare decat cel existent in punctul de cadere al apelor de la Lacul "Marul", Vedere iarna de pe baraj Cascada Niagara - sau cel al statiuniDanos din Elvetia. Media temperaturilor din lunile de iarna este de -10* C., iar inperioada verii inregistrandu-se 21* C., cu o temperatura medie anuala de 10* - 11* grade C.


mai multe statiuni montane din Romania


info Poiana Marului   
Poiana Marului
Poze Poiana Marului
Harta Poiana Marului
Vremea in Poiana Marului
Romania   

2007-2018 Sejururi.org