Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Pucioasa, Romania

Pucioasa, Romania

Pucioasa, Romania  Pucioasa
ORASUL PUCIOASA este amplasat intr-o zona depresionara, pe cursul superior al raului Ialomita, in regiunea dealurilor subcarpatice, subunitatea Subcarpatilor cuprinsi intre raul Prahova si raul Dambovita, la circa 400 m deasupra nivelului marii, pe o distanta de 8,750 km lungime (de-a lungul vaii raului Ialomita) si pe o latime de 7,375 km (intre Pucioasa-Sat si Malurile).

Localitatea este amplasata la 250 26 22 longitudine estica si 450 05 07 latitudine nordica, in partea de nord a judetului Dambovita, la 81 km de limita sudica si 42 km de cea nordica a acestuia. Se invecineaza cu orasul Fieni si comunele: Motaeni, Branesti, Vulcana Bai, Vulcana Pandele, Glodeni Deal si Virfuri.
Localitatea este amplasata la circa 100 km de trei mari orase ale tarii: Bucuresti (unde se afla cel mai apropiat aeroport), Brasov si Pitesti.
Accesul rutier este lesnicios, localitatea fiind situata pe drumul national DN 71 Targoviste Pietrosita Sinaia, intretinut si bine semnalizat. Ca urmare, deplasarile sunt posibile din toate zonele tarii, iar pentru orase mari ca Ploiesti, Brasov si Bucuresti, durata deplasarii auto este foarte scurta, de 1 1,5 ore.
Accesul feroviar se realizeaza pe linia ferata Bucuresti Titu Targoviste Pietrosita, cu gara in statiune si trenuri personale si accelerate(cu locuri rezervate) cu plecare din Bucuresti. in Pucioasa se pot rezerva bilete cu locuri rezervate pentru toate destinatiile din tara.
Accesul aerian, pentru potentialii turisti straini si romani se deruleaza prin aeroporturile din capitala.

Din punct de vedere al regiunilor de dezvoltare, Pucioasa este situat in Regiunea nr. 3 Sud Muntenia, in care se mai gasesc localitatile din judetele Prahova, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi si restul judetului Dambovita.


mai multe orase turistice din Romania


info Pucioasa   
Pucioasa
Poze Pucioasa
Harta Pucioasa
Vremea in Pucioasa
Romania   

2007-2018 Sejururi.org