Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Targu Secuiesc, Romania

Targu Secuiesc, Romania

Targu Secuiesc, Romania  Targu Secuiesc
Municipiul Targu Secuiesc a fost de-a lungul secolelor una din cele mai insemnate centre ale industriei breslase si un targ vestit din zona. Cu 590 ani in urma, de cand avem prima mentiune documentara a municipiului, a fost deja centru economic si administrativ al scaunului Kezdi.

La inceputul secolului al XV-lea a obtinut numeroase privilegii din partea regelui Sigismund de Luxemburg si apoi din partea principilor Transilvaniei. Acestea au inlesnit inflorirea mestesugarilor si a comertului.

Zona Targu Secuiesc cuprinde orasul Targu Secuiesc cu cele doua sate apartinatoare Lunga si Tinoasa, precum si 10 comune: Moacsa, Sanzieni, Poian, Lemnia, Bretcu, Ojdula, Ghelinta, Catalina, Cernat, Turia.

Targu Secuiesc este un oras cu 24.000 de locuitori, situat la altitudinea de 565 m, ocupa o terasa ampla pe dreapta raului Turia in apropiere de confluenta acestuia cu Casinul si raul Negru; asezat in depresiunea cu acelasi nume, orasul Targu Secuiesc este ferit de curentii foarte puternici si are totodata un cadru natural foarte placut, fiind marginit de m-tii Vrancei la est si de m-tii Bodoc la vest.

Orasul se afla pe teritoriul judetului Covasna in partea de N-E al acestuia. Dupa municipiul Sf. Gheorghe, este cel mai mare oras din judet. Impreuna cu cele 10 comune adiacente constituie o zona unitara, care grupeaza 25% din populatia judetului, respectiv 58.223 locuitori, dintre care 40% in oras si 60% in comune. Comunele sunt situate in jurul orasului la distante cuprinse intre 2 si 20 km.

La nivel de oras exista teren aflat in proprietatea statului pentru o eventuala dezvoltare; se poate spune ca mediul este agreabil si atragator pentru industriile existente si viitoare, neexistand probleme ce ar putea frana cresterea economica.


mai multe orase turistice din Romania


info Targu Secuiesc   
Targu Secuiesc
Poze Targu Secuiesc
Harta Targu Secuiesc
Vremea in Targu Secuiesc
Romania   

2007-2018 Sejururi.org