Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Turnu Magurele, Romania

Turnu Magurele, Romania

Turnu Magurele, Romania  Turnu Magurele
Turnu Magurele si imprejurimile sunt dominate de intinsa Campie Romana, fiind reprezentat de doua formatiuni bine individualizate: asa-zisele campii joase (luncile raurilor) si spatiile interfluviale. Din prima categorie fac parte: lunca Dunarii, care este cea mai intinsa lunca si cu altitudinea cea mai mica si lunca Oltului, care este ceva mai extinsa in zona confluentei raului cu Dunarea in rest reducandu-se la o fisie ingusta,cu cu o vegetatie constituita din paduri de esenta moale.

In categoria spatiilor interfluviale intra terasele Dunarii, cu aspectul unor “Campuri suspendate” la altitudinea de 60 pana la 175 m. Zona municipiului Turnu Magurele face parte din marea unitate structurala “platforma moesica, Terasa Dunarii, cunoscuta si sub numele de, Terasa Turnu Magurele”.

In subsol, se constata la Turnu Magurele prea putine resurse exploatabile . De o utilizare larga sunt nisipurile si pietrisurile, care constituie materie prima pentru industria materialelor de constructii. in schimb, solul este in buna parte de lunca, bogat in aluviuni, ceea ce constituie premise extrem de favorabile pentru dezvoltarea agriculturii.

mai multe orase turistice din Romania


info Turnu Magurele   
Turnu Magurele
Poze Turnu Magurele
Harta Turnu Magurele
Vremea in Turnu Magurele
Romania   

2007-2018 Sejururi.org