Adjud, oras turistic in Romania

Adjud este situat in judetul Vrancea la confluenta raului Trotus cu raul Siret.
Terenul pe care este asezat Adjudul este, in general, plan, fiind marginit de colinele subcarpatice cu inaltimi pana la 400 m.Altitudinea generala medie a municipiului este de circa 100 m fata de nivelul marii

Municipiul Adjud cuprinde si Burcioaia, localitate situata la 5 km Sud de Adjud, Adjudu-Vechi si Siscani, situate la distanta de 5 si respectiv 7 km Nord fata de Adjud.

Pe teritoriul de nord al localitatii a fost descoperita o asezare din Epoca bronzului, care dateaza aproximativ din mileniul II i.Hr si apartine culturii Monteoru.Adjud, oras turistic in Romania Tot aici au fost descoperite vestigiile unei asezari geto-dace din secolele 5-3 i.Hr.

Prima mentiune documentara dateaza din 9 aprilie 1433, cand localitatea este pomenita sub denumirea de Egydhalm (äIn oppido nostro Egydhalmö - in orasul nostru Colina lui Egyd), unde numele in cauza este forma maghiara a latinescului Aegidius). A fost un important centru comercial in secolele XVI-XVII. Este ridicat la rang de targ in 1838 si de oras in 1948.