Statiunea Aqaba, litoral Iordania

AQABA este singura statiune a Iordaniei de la Marea Rosie, cu un important port, intinsa pe 12 km de tarm, cu multiple hoteluri si facilitati turistice, cu plaje private, cluburi de snorkeling. Aqaba este un punctul de plecare pentru a vedea cateva dintre atractiile principale din sudul Iordaniei, cum ar fi Petra sau Wadi Rum. In plus, ofera posibilitatea de a lua ferry-boat spre Egipt (30 minute pana la Taba).Statiunea Aqaba, litoral Iordania Orasele pozitionate in nordul Golfului Aqaba sunt Taba (in Egipt), Eilat (in Israel) si Aqaba (Iordania)

Aqaba este, punctul sudic extrem al Regatului Hashemit al Iordaniei si cel de-al treilea mare oras al Iordaniei, cucerit de la turci de Lawrence al Arabiei, personajul de legenda cel mai cunoscut, din Mediterana pana la Marea Rosie si dincolo de ea. Aqaba e singura fereastrs maritims a regatului, deschisa de regele Hussein, in 1965, in urma unui schimb de teritorii cu Arabia Saudita.
Aqaba este o fuziune de istorie, natura si viata orasului inconjurat de munti pitoresti si de mare. Aqaba va invita sa va relaxati pe plajele sale, sa participati la bucuria sporturilor nautice si de a explora recifele de corali din Marea Rosie.

Din punct de vedere al turismului, orasul asteapta pe fiecare vizitator cu zeci de obiective turistice si diferite modalitati, prin care va puteti petrece timpul liber. Printre cele mai semnificative sporturi pe care le puteti practica, sunt sporturile acvatice, fapt ce se datoreaza ca orasul se situeaza pe coasta marii. Orasul este recunoscut si datorita plajelor intinse, cu un nisip alb si fin, care rasfata pe fiecare vizitator. Daca doriti sa va racoriti, puteti sa va retrageti intr-un bar sau intr-o cafenea care se situeaza de-a lungul plajei sau in centrul orasului.

Orasul este vechi de pe vremea romanilor care au fost primii ce au construit in acest golf un port la Marea Rosie. In 1917 locotenent-colonelul britanic Thomas Edward Lawrence cunoscut sub numele de Lawrence al Arabiei , de aici din Aqaba a condus lupta impotriva otomanilor. In oras este arborat cel mai mare drapel din lume. Poate fi vazut de pe malul celalat al Marii Rosii ; din Israel si din Arabia Saudita.

Clima in zona este deosebit de placuta. Muntii ce inconjoara statiunea o protejaza de vantul din desert iar marea o racoreste.

Obiective turistice:

Golful Aqaba
Golful Aqaba

Golful Aqaba este unul dintre cele mai bune locuri din lume unde se pot face scufundari si atrage turisti de pretutindeni. Zona este bogata in recifede corali, vietuitoare marine si contine un numar...