Statiunea montana Azuga, Romania

Azuga este un oras in judetul Prahova, Muntenia, Romania, cu o populatie de peste 5.000 locuitori. Se situeaza in Valea Prahovei, la confluenta cu raul Azuga, la poalele Muntilor Bucegi si Muntilor Baiului, in vecinatatea culmilor Sorica si Cazacu.Statiunea montana Azuga, Romania Este o statiune climaterica si turistica importanta.
Fiind situata la poalele muntilor Bucegi, Azuga este o statiune climaterica si se poate mandri cu prima partie de schi din Romania omologata de F.I.S. (Federatia Internationala de Ski) - partia Sorica. Din acest motiv, dar si datorita investitiilor masive in infrastructura de turism care au avut loc in ultima perioada, Azuga s-a dezvoltat in una din cele mai mari statiuni de schi din tara.

Partiile din Azuga:
1)Sorica: lungime 2100 m, dificultate medie, diferenta de nivel de 561 m, instalatie de iluminat nocturn si tunuri de zapada pentru 700 m,
2)Cazacu: lungime 1920 m, dificultate medie, diferenta de nivel 530 m;
3)Cazacu varianta: lungime - 400 m, dificultate medie, dispune de zapada artificiala.
4)Cazacu bretea: lungime 715,54m ,diferenta de nivel 163,21 m
5)Sorica Sud - lungime 770 m, usoara,
6)La Stana - lungime 910 m, usoara, Alte partii de schi fond si randonee, precum si un traseu de snowboard, situate in vecinatatea partiei Cazacu, insumeaza 10 km.

Azuga dispune de o telegondola inaugurata la sfarsitul anului 2007 care ofera acces de punctul superior catre toate partiile din statiune. Exista de asemenea si instalatii de teleschi, miniteleschi si babyschi.