Bacau, oras turistic in Romania

Bacau este resedinta si cel mai mare oras din judetul Bacau, Romania. Este traversat de raul Bistrita, care asigura, prin centrala hidroelectrica locala, o parte insemnata a consumului de energia electrica locala.Bacau, oras turistic in Romania Suprafata municipiului este de 60km2, iar populatia este de aproximativ 175.500 de locuitori[3]. Orasul este strabatut de drumurile europene E85 si E57, artere de circulatie europene si nationale ce fac legatura cu Bucuresti, cu nordul tarii, precum si cu Transilvania. Pe cale feroviara legaturile nationale si internationale se realizeaza prin reteaua CFR. Pe cale aeriana, Bacaul dispune de un aeroport international a carui aerogara destinata transportului de marfa si persoane, asigura curse regulate catre diferite destinatii nationale si europene.

Departe de a fi doar centru comercial-industrial aflat in plina ascensiune, Bacaul este si un oras al traditiilor si al culturii.Obiectivele turistice includ Casa memoriala George Bacovia sau Complexul Muzeal de Stiintele Naturii "Ion Borcea". Observatorul astronomic al Bacaului este unul dintre putinele din Romania, iar foarte aproape de centrul orasului se afla statuia lui Stefan cel Mare.

In oras se afla si cea mai mare catedrala catolica din Estul Europei, Casa memoriala George Bacovia si Casa memoriala Nicu Enea.