Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Bangkok - capitala din Thailanda

Bangkok - capitala din Thailanda

Bangkok, Thailanda  Bangkok
Bangkok este capitala si cel mai mare oras a Thailandei, cu o populatie de peste 8.5 milioane de locuitori. Orasul este printre cele mai populare destinatii de turism din lume, si în ultimii ani a devenit un centru economic si social care sa rivalizeze Hong Kong si Singapore.

Bangkok este locul in care cladirile foarte inalte se construiesc cu o rapiditate uimitoare. Bogatia culturala si nenumaratele locuri care pot fi vizitate transforma Bangkok-ul in una din cele mai cautate destinatii de vacanta din Asia. In fiecare an nu mai putin de 15 milioane de turisti ajung aici.

Descrierea principalelor zone ale orasului BANGKOK

- Siam & Pratunam – sunt populare pentru cumparaturi in special imbracaminte, incaltaminte, genti, accesorii, bijuterii si souveniruri.
Complexul Siam, renovat recent, confortabil si modern, cu aer conditionat, ofera posibilitatea de cumparaturi de calitate, imbracaminte de firma si magazine de moda, restaurante, divertisment. In apropierea complexului Siam, cu acces rapid cu trenul de viteza Skytrain, se afla shooping center Maboonkron (MBK)
Pratunam este o zona mult mai cunoscuta decat Siam, in special pentru bazarurile de strada cu produse la preturi mici (tricouri, incaltaminte, calculatoare, ceasuri, bijuterii, suveniruri). Cel mai apropiat shopping center confortabil si cu aer conditionat este World Trade Center, similar ca produse cu Complexul Siam.
- Silom & Sathorn – bulevardele Silom si Sathorn sunt situate in centrul Districtului de Afaceri, langa Gradinile Lumpini. De-a lungul bulevardului Sathorn sunt ambasade, birouri de institutii financiare iar pe bulevardul Silom sunt sedii de banci, firme de avocatura sau corporatii multinationale. Accesul catre ambele zone este relativ usor cu trenul de viteza Skytrain.
- Sukhumvit – cea mai “colorata” zona a orasului, ce imbina blocuri moderne cu centre de shopping confortabile, magazine elegante, restaurante, numeroase cluburi de noapte si divertisment, piete comerciale printer care piata de noapte Patong.
- Chao Phraya Riverside (Raul Chao Phraya) – este cea mai impresionanta si pitoreasca zona, cu miscarea continua a barcilor taxi, a localnicilor transportand marfuri de-a lungul ambelor maluri cu cladiri inalte si moderne, hoteluri, case sau temple
- Orasul vechi – este dominat de Marele Palat, complexul cu cele mai reprezentative cladiri si temple, fosta resedinta a familiei regaleinfo Bangkok   
Bangkok
Poze Bangkok
Harta Bangkok
Vremea in Bangkok
Thailanda   

2007-2022 Sejururi.org