Statiunea Eforie Nord, litoral Romania

Eforie Nord, a doua statiune ca marime, este o statiune cu regim balneoclimateric permanent. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru proprietatile curative ale namolului, astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear.

Statiunea este situata pe fasia litorala dintre lacul Techirghiol si Marea Neagra, intre Agigea la nord si Eforie Sud la sud, la circa 15 km de Constanta.Statiunea Eforie Nord, litoral Romania In Eforie Nord se pate ajunge pe sosea: 15 km sud de Constanta pe DN39 (E 87) si 29 km nord de Mangalia, sau pe calea ferata: 14 km sud de Constanta pe linia Constanta-Mangalia, gara Eforie Nord.

Baza de tratament functioneaza pe tot timpul anului, spatiile de cazare fiind incalzite in perioada sezonului rece. Statiunea este recomandata pentru tratamentul afectiunilor reumatice, dermatologice ║i ale sistemului osos. Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magneziana, hipotonica (mineralizare medie de 15,5g).Dispune de o infrastructura diversificata, baze de agrement, terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activitati nautice etc. Eforie Nord are posibilitati de cazare de aproximativ 3.300 paturi in hoteluri ║i vile, de categorii de 1 sau 3 stele.

Plaja statiunii atinge cam 3km lungime ║i latimi de 20-100m, marginita in partea de nord a statiunii de o faleza de peste 30 de metri. Intrarea in mare este lina in unele locuri cu nisip fin, alteori cu nisip ║i pietre mici, plaja fiind acoperita cu nisip.