Statiunea Fortaleza, litoral Brazilia

Fortaleza: Un magnet turistic

Trei mii de ore de soare pe an și briza constantă a oceanului fac din Fortaleza o atracție turistică deosebită. Viața de noapte este plină de festivități, cu baruri, restaurante și spectacole.Statiunea Fortaleza, litoral Brazilia Orașul este cunoscut pentru faptul că are „cele mai sălbatice nopți de luni din lume”. Unele dintre cele mai bune baruri și cluburi se găsesc în apropierea Centro de Arte e Cultura Dragão do Mar. Praia de Iracema (plaja Iracema), unul dintre primele nuclee urbane ale orașului, găzduiește, de asemenea, multe baruri și restaurante. Include și debarcaderul cunoscut sub numele de Ponte dos Ingleses (Podul Englezilor), care este folosit pentru a privi apusul și pentru a observa delfinii. Din păcate, această zonă a devenit un loc pentru industria turismului de prostituție, iar localnicii nu mai merg acolo pentru a se bucura de frumusețea sa de altădată.

Plajele urbanizate ale Fortalezei

Plajele urbanizate din Fortaleza au ape calde. Peisajul este completat de jangadas (plute mici folosite de mulți pescari din Ceará), care prind fructe de mare pentru bucătăria din Ceará. Praia do Futuro (Plaja Viitorului) este un loc de întâlnire popular pentru cei care fac baie, având multe restaurante pe malul mării, construite în stil local folosind paie de carnauba și numite „Barracas de Praia” (Colibe de Plajă). Joi seara, plaja devine centrul vieții de noapte a orașului, cu muzică live, forró și crab, o alegere populară pentru a mânca.

Plaje din apropiere

La câțiva kilometri de oraș se află alte plaje bine cunoscute: Prainha, Iguape și Porto das Dunas. Ultimele două găzduiesc mari parcuri acvatice.