Statiunea Funchal, litoral Portugalia

Funchal, capitala insulei si cel mai important oras port are aspectul unui amfiteatru asezat pe malu oceanului, care seara ofera o panorama de exceptie. Este un oras - statiune plin de farmec, datorat florilor si vegetatiei (dintre care de departe se remarca frumoasa strelitzia, care a devenit simbolul insulei), arhitecturii cladirilor, stradutelor ingust e, parcurilor si gradinilor tropicale, muzeelor, magazinelor de suveniruri, restaurantelor si hotelurilor care mai de care mai atractive, cu servicii exceptionale.Statiunea Funchal, litoral Portugalia Datorita pozitiei sale strategice, in sudul insulei, Funchalul este mai tot timpul insorit.

In general, serviciile hoteliere sunt de foarte buna calitate, cu hoteluri de 4 s au 5 stele tarmul O ceanului Atlantic sau pe dealurile inalte din Funchal. Madeira este in acelasi timp o destinatie romantica, recomandata pentru o luna de miere de neuitat. Unele hoteluri ofera tinerilor casatoriti in luna de miere
speciale. Hotelurile "Quinta" sunt unitati de cazare cu un farmec aparte, aproape particulare pentru Madeira si se refera la hoteluri de tip boutique amenajate in cladiri istorice, foste resedinte private ale unor familii instarite. Unele dintre ele sunt situate pe dealurile inalte din Funchal si au avantajul unor privelisti panoramice de neuitat asupra orasului.

Pentru amatorii de distrctie este bine de stiut ca in Funchal sunt multe pub-uri animate cu muzica live in timpul serii.

In Funchal merita sa vizitati piata locala "Dos Lavradores", un adevarat mozaic de culori: aici sunt expuse toate fructele exotice de pe insula, dar nu numai

Monte este zona cea mai inalta a Funchalului si aici se poate ajunge cu telecabina (nu ratati o plimbare cu telecabina; astfel veti putea admira intreaga panorama a orasului). In Monte puteti vizita gradina botanica care contine multe specii de plante exotice sau puteti face o plimbare cu un mijloc de transport unic pentru Madeira: o sanie care aluneca pe asfalt. Acest mijloc de transport unic era folosit in sec al XIX oamenii instariti care locuiau in zona inalta a orasului. In ziua de azi acest mijloc de transport este o atractie turistica foarte poupulara.