Galati, oras turistic in Romania

Galati este resedinta si totodata cel mai mare oras al judetului Galati, judet situat in apropiere de coltul celor trei frontiere in Moldova, Romania. Populatia orasului, la recensamantul din 2002, a fost de 298.861 locuitori, fiind al saptelea ca populatie din tara dupa Bucuresti, Iasi, Cluj Napoca, Timisoara, Constanta si Craiova.Galati, oras turistic in Romania Este unul dintre cele mai mari centre economice din Romania, respectiv Moldova. Orasul Galati are o istorie incarcata si datorita faptului ca este plasat pe Dunare, cea mai importanta artera comercial-fluviala europeana, Canalul DunareľMainľRin. Viata economica s-a dezvoltat in jurul portului fluvial existent aici cat si in jurul Combinatului Siderurgic Arcelor-Mittal.


Galati este situat in zona estica a Romaniei, in extremitatea sudica a platoului Moldovei, la 45░ 27 latitudine nordica si 28░ 02 longitudine estica.

Situat pe malul stang al Dunarii, ocupa o suprafata de 241,5 kmp, la confluenta raurilor Siret (la vest) si Prut (la est), langa Lacul Brates, la cca. 80 de kilometri de Marea Neagra.

Cel mai apropiat oras este Braila, aflat la mai putin de 20 km.

Orasul se intinde pe trei terase : Valea orasului, cu altitudine intre 5 - 7 m si altele doua, trasate aproape in forma de evantai; prima cu o altitudine intre 20 - 25 m (nucleul orasului medieval, actualmente centrul orasului) si a doua cu altitudini care depasesc 40 m (orasul modern).