Iasi, oras turistic in Romania

Orasul Iasi se numara printre cele mai vechi si mai importante asezari ale tarii, in care a pulsat mereu, puternic, o autentica viata romaneasca. Capitala a Moldovei, orasul a dat patrimoniului national inestimabile valori materiale si spirituale, a inscris in istoria tarii pagini glorioase, ramase durabil in constiinta poporului.

Situat in apropierea granitei de est a Romaniei, Iasul va fi dupa integrarea in Uniunea Europeana, un principal pol de dezvoltare al partii estice a Uniunii Europene.
Puternic centru universitar, cu peste 60.000 studenti anual in 5 universitati de stat si 3 universitati private (Universitatea Al.Iasi, oras turistic in Romania I. Cuza este si cea mai veche universitate din tara)
Puternic centru cultural (sintagma de ôcapitala culturala a Romanieiö este frecvent utilizata) si istoric (in 2008 se vor sarbatori 600 ani de atestare documentara a Iasului)
Oras cu un impresionant patrimoniu cultural si religios ľ peste 50 de biserici, intre care Biserica Trei Ierarhi, simbol al orasului (Nicolae Iorga spunea ca ôIasul e, inainte de toate, o biserica ľ biserica bisericilor trecutului nostru.ö)
Oras multicultural, in care activeaza numeroase Centre Culturale straine (francez, german, al Americii Latine, British Council, ) alaturi de Comunitatea Elena, Comunitatea Italiana, Comunitatea Evreilor.