Statiunea Imerovigli, litoral Grecia

Statiunea IMEROVIGLI (insula Santorini) este cunoscuta pentru peisaje sale deosebite.
Imerovigli este zona cea mai inalta din Santorini si astfel beneficiaza de peisaje spectaculoase. Fira se afla la 2 km departare, o scurta distanta parcursa cu autobuzul sau taxiul, unde poti gasi baruri, taverne, restaurante si discoteci.

Clădiri iconice, cu clădiri albe și cupole de safir, poteci înguste și încrucișate, apusuri de soare epice Conform dosarelor de stat ale Episcopiei catolice din Thira, în regiune existau rețele construite încă de la sfârșitul secolului al XVI-lea.Statiunea Imerovigli, litoral Grecia Imerovigli (sau Merovigli) este o așezare liniară care s-a dezvoltat pe marginea falezei de-a lungul Calderei. Oferă o priveliște impresionantă spre vulcan. Fira și Imerovigli se află la doar 3 km distanță și există acces fie de pe drumul asfaltat, fie de pe vechea cărare pietruită care duce din Fira la Firostefani și Imerovigli.

Numele Imerovigli provine de la cuvintele imera (zi) și vigla (turn de veghe). Deoarece se afla în vârful Calderei, este posibil ca aici să se fi aflat cândva un post de veghe pentru navele piraților. Vizitatorii admiră arhitectura satului pitoresc și liniștit, care atrage - așa cum se întâmplă cu toate celelalte așezări de pe Caldera - un turism de înalt nivel. Există hoteluri de lux, cafenele, restaurante și taverne, mini marketuri, agenții de turism, rent a car și multe altele.