Capitale
  Orase turistice
  Zone turistice
  Statiuni montane
  Statiuni balneare
  Statiuni litoral
  Obiective turistice
  Vremea
Insula Kos, Grecia

Insula Kos, Grecia

Insula Kos, Grecia  Insula Kos
Insula Kos, insula lui Hipocrate (parintele medicinei), a fost binecuvantata cu un climat cald, peisaje magnifice, plaje incantatoare si insorite, campii fertile, dar si cu localnici foarte ospitalieri si o multime de situri arheologice.
Insula Kos face parte din grupul de Insule Dodecanese, fiind localizata chiar in inima acestui complex de insule, inconjurata de Marea Egee, intre insulele Kalymnos (in nord) si Nissyros (in sud). Se intinde pe o suprafata de 290 km patrati si are, 112 km de coasta si aprox 27.000 locuitori.
Este a treia insula ca marime dupa Rodos si Karpatos si a doua insula dupa Rodos care atrage cei mai multi turisti (aprox 100.000), majoritatea fiind englezi, dar si germani, olandezi, rusi, polonezi. Farmecul specific al insulei, satele ei pitoresti si plajele insorite incanta vizitatorul.
Peisajul natural este de o frumusete covarsitoare, siturile si monumentele antice, arhitectura specifica din Kos atrag un numar mare de vizitatori in fiecare vara, depasind de 2 sau 3 ori numarul locuitorilor. Aceasta fermecatoare insula a Greciei incanta privirea vizitatorilor cu forme de relief diverse - mare si munte - oferind o combinatie unica de vechi si modern, locasuri de cult in stil ortodox, obiceiuri si traditii, precum si deliciile bucatariei grecesti.

mai multe zone turistice din Grecia


info Insula Kos   
Insula Kos
Poze Insula Kos
Harta Insula Kos
Vremea in Insula Kos
Plaja Tigaki
Plaja Thermes
Plaja Psalidi
Plaja Mastichari
Plaja Marmari
Plaja Lambi
Plaja Agios Fokas
Grecia   

2007-2022 Sejururi.org