Insula Madeira, zona turistica in Portugalia

Insula Madeira este situata in Oceanul Atlantic, la aprox 4 00 km nord de Insulele Canare, Europa si alcatuieste impreuna cu micuta insula Porto Santo un arhipelag renumit pentru oamenii prietenosi, frumusetea naturala de exceptie si climatul desosebit de bland . Clima este unul dintre lucrurile unice din Madeira este cu adevarat perfecta, nu este niciodata prea rece sau prea cald.Insula Madeira, zona turistica in Portugalia Vara, temperaturile nu depasesc 27 timpul zilei. Insula Madeira este un adevarat paradis natural, cu peisaje spectaculoase pline de culoare, cu o vegetatie luxurianta si o fauna unica in lume, de aceea este numita si "Insula gradina".
Madeira este o destinatie speciala unde pot fi combinate mai multe tipuri de vacanta: multe locuri interesan te care trebuie vizitate, de oras , de plaja, de munte si locul ideal pentru relaxare si restabilirea echilibrului trup - suflet de care avem atata nevoie.

In Madeira sunt numeroase obiective turistice care merita sa fie vizitate:
- In Funchal merita sa vizitati piata locala "Dos Lavradores", un adevarat mozaic de culori: aici sunt expuse toate fructele exotice de pe insula, dar nu numai
- Monte este zona cea mai inalta a Funchalului si aici se poate ajunge cu telecabina (nu ratati o plimbare cu telecabina; astfel veti putea admira intreaga panorama a orasului). In Monte puteti vizita gradina botanica care contine multe specii de plante exotice sau puteti face o plimbare cu un mijloc de transport unic pentru Madeira: o sanie care aluneca pe asfalt. Acest mijloc de transport unic era folosit in sec al XIX oamenii instariti care locuiau in zona inalta a orasului. In ziua de azi acest mijloc de transport este o atractie turistica foarte poupulara.
- Camara de Lobos, un frumos sat pescaresc (loc preferat de diverse personali tati precum Winston Chrichill)
- Cabo Girao - promontoriu stancos inalt de 580 m (al II - lea din luma ca inaltime) ametitoare asupra oceanului
- Porto Moniz renumit pentru pis cinele naturale formate de rocile vulcanice de bazalt; bazaltul negru de care se sparg valurile albe ale oceanului ofera un peisaj magni fic pe care cu greu il vei uita
- Santana - un sat tradit ional cu case acoperite cu stuf
- Insula Porto Santo renumita pentru plaja sa de nisip fin lunga de 9 Km
- Drumetiile montane pe langa asa numitele "levadas" - apeducte construite in urma cu 100 de ani, cu de a aduce apa din munte .

Madeira este o insula stancoasa, cu peisaje spectaculoase si nu are plaje in inteles ul clasic al cuvantului. Dar cu toate acestea, Madeira are ce oferi si celor care doresc sa mearga la plaja: la aprox 4 km de centrul orasului Funchal se afla Praia Formosa, o plaja destul de mare cu roca vulcanica. O plaja artificiala cu nisip fin se afla in micuta statiune Calheta (hotelul Calheta Beach este situat langa aceasta plaja), la 35 km de Funchal.
Cea mai spectaculoasa plaja este in Insula Porto Santo situata la aprox 80 km de Madeira, la 2 ore cu feriborul. Aceasta plaja cu nisip fin are o lung ime de 9 km si va ofera prilejul de a petrece o zi de neuitat in Insula Porto Santo.

Si ca sa gustati si la propriu din deliciile Madeirei, nu trebuie decat sa intrati intr-unul din nenumaratele restaurante. Bucataria este specifica, traditionala, bazata in principal pe preparate din peste (specific zonei este pestele sabie negru - "espada"), dar nu numai. Puteti savura si o specialitate locala denumita "Espetada" - adica niste frigarui din carne de vita (pregatite cu diverse mirodenii) absolut delicioase. Diversitatea de fructe existente in aceasta insula este incredibila. Sunt tot soiul de fructe, care mai de care mai exotice, precum "banana - ananas" fructul filodendronului, cu un gust extrem de placut si savuros. Preturile pentru mancare si bautura in Madeira sunt mai mult decat accesibile si constituie un punct forte al acestei destinatii.

Unul dintre simbolurile insulei este vinul de Madeira. Delicat, licoros, mai sec sau mai dulce, vinul de Madeira este un vin de legenda, cu o traditie de cateva sute de ani, unic in lume datorita procedeului de preparare si imbuteliere, dar si datorita solului vulcanic care confera strugurilor caracteristici aparte. Cu siguranta trebuie savurat, alaturi de toate deliciile acestei insule, fie ele naturale sau culinare . Madeira este o destinatie care iti ramane in suflet.