Statiunea Mamaia, litoral Romania

Mamaia este o statiune turistica de vara pe malul vestic al Marii Negre. Este situata in nordul orasului Constanta, Romania.Statiunea Mamaia, litoral Romania Mamaia are putini locuitori premanenti, fiind insa suprapopulata pe parcursul verii.

Mamaia este o fasie de pamant intre Marea Neagra si lacul Siutghiol cu o lungime de 8 km, insa o latime de doar 300 m. Plaja foarte lunga, cu o latime de pana la 250 m este acoperita cu un nisip foarte fin. De-a lungul acesteia se afla mai multe magazine, restaurante, terase, cluburi si discoteci.

Principalele atractii ale Mamaiei sunt Satul de Vacanta, parcul de distractii Aqua Magic si telegondola. Radio Vacanta este postul de radio al statiunii, care emite in fiecare an din mai pana in octombrie, incepand cu anul 1966 in cinci limbi (romana, engleza, franceza, germana si rusa) in toate statiunile de pe coasta romaneasca a Marii Negre. In fiecare an, in timpul verii, in aceasta statiune se desfasoara Festivalul muzicii usoare de la Mamaia.

Conditiile de cazare sunt foarte bune, majoritatea hotelurilor fiind recent modernizate. In total statiunea poate caza 20 de mii de turisti simultan in peste 60 de hoteluri de pana la 5 stele. Conditiile naturale sunt excelente: plaje intinse si pline de nisip, briza placuta si apa marii calda. Plaja este ideala incepand cu mijlocul lui mai si terminand cu septembrie tarziu, cand temperaturile medii depasesc 25 de grade Celsius. Apa este calda pana spre sfarsitul toamnei.

Anual, in Mamaia se desfasoara la Teatrul de Vara Festivalul de Muzica Usoara Mamaia, impartit pe trei sectiuni: Interpretare, Creatie si Slagare. intre 27 si 28 mai 2004, in statiunea romaneasca s-a desfasurat a XI-a reuniune a sefilor de stat si de guvern din tarile Europei Centrale.

Sursa: Wikipedia
GNU Free Documentation License