Muntii Bulgariei, zona turistica in Bulgaria

Muntii Balcani - acest lant muntos da numele de Peninsula Balcanica. Se intinde de-a lungul tarii si este popular in randul fanilor calatoriilor lungi drumetii la distanta.Muntii Bulgariei, zona turistica in Bulgaria Una dintre cele mai renumite drumuri europene (E3) urmeaza creasta principala sa tot drumul de la granita de vest a tarii la malul marii. Unul dintre cele trei parcuri nationale din Bulgaria - Central Balkan National Park - este situat aici.

Muntii Rila - cel mai inalt punct al Balcanilor - Muntele Musala (.2925 m) este situat in Rila. Pe langa aceasta, partile de nord-vest ale muntelui sunt o destinatie populara de drumetii, bogat in obiective turistice naturale si culturale, cum ar fi Cercul celor Șapte Lacuri, cascada Skakavitsa (cea mai mare din Rila), Manastirea Rila si zona Malyovitsa. Parcul National Rila, cel mai mare parc natural din Bulgaria, este situat aici.

Muntii Pirin - Situati la sud de Rila si aproape de Grecia si Marea Mediterana, acesti munti sunt celebri cu cel mai mare numar de zile insorite pe an intre lanturile muntoase din Bulgaria. Zona drumetiilor cele mai populare este Pirin de Nord. Cel mai inalt varf - Muntele Vihren (. 2914 m), se afla pe locul al treilea pe o Balcani, dupa Musala din Rila si Muntele Mitikas Grecia. Parcul National Pirin este stabilit pentru a proteja in natura acestor munti. Pirin este, de asemenea celebru pentru serie de lacuri glaciare.

Muntii Rodopi - Aceasta este cel mai mare lant muntos din tara, situat in apropiere de granita de sud a Bulgariei. Peisajele de aici sunt destul de diferite decat in Rila si Pirin - nu exista varfuri ascutite, ci o "mare" fara sfarsit de dealuri verzi si un numar de sate mici printre ele. Rodopi ofera o multime de oportunitati pentru combinatia de usor in drumetii cu obtinerea a cunoaste cultura si traditiile locale. Zona este locuita din cele mai vechi timpuri si pana in zilele noastre, atat crestinii cat si musulmanii traiesc aici si contribuie la cultura locala unica.

Obiective turistice:

Parcul National Central al Balcanilor
Parcul National Central al Balcanilor

Parcul National Central al Balcanilor (Central Balkan National Park) este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri naturale din Europa. ...

Parcul National Pirin
Parcul National Pirin

Parcul National Pirin (Pirin National Park) este celebru pentru lacurile sale glaciare. ...

Parcul National Rila
Parcul National Rila

Parcul National Rila (Rila National Park) este cel mai mare parc natural din Bulgaria. ...