Statiunea balneara Paraul Rece, Romania

Paraul Rece este o localitate in judetul Brasov, Transilvania, Romania. Statiune climaterica de interes general, situata la 960 m altitudine, Paraul Rece este pozitionata la confluenta dintre Rasnoava si Paraul Mic, fiind localitate componenta a orasului Predeal.Statiunea balneara Paraul Rece, Romania Statiunea Paraul Rece este legata de Predeal printr-o sosea modernizata, lunga de 8 km. Este localitate componenta a orasului Predeal, numita si "statiunea elevilor si studentilor". Beneficiind de un cadru natural pitoresc, statiunea este excelenta, in anotimpul rece, pentru schi, dispunand de aer curat, soare si lumina in tot timpul anului.


Exista multe oportunitati de explorare a zonei si organizare de excursii si drumetii in orice sezon. Posibile destinatii sunt: Sinaia, Castelul Peles, Cota 1400, Rasnov , Poiana Brasov, Brasov, Prejmer, Harman, Sighisoara, Fagaras, Bran, Moeciu, Fundata, Pestera, Cabana Trei Brazi este la 1/2 ora de mers cu piciorul, iar Poiana Brasov se afla la 5 ore de mers (traseu foarte greu).

Predealul este un punct de plecare ales pentru drumetii si ascensiuni montane. Pe Cioplea, telescaunul functioneaza in tot cursul anului. Statiunea Paraul Rece, destinata tineretului in special, dispune de hoteluri, vile, terenuri de sport, club cu sala de spectacole, biblioteca, discoteca, partii de schi dotate cu teleschi si babyschi. Drumetii se poate face catre


cabanele din zona:

- Trei Brazi,

- Cabana Secuilor,

- Diham,

- Poiana Izvoarelor,

- Malaiesti,

- sau traseele din Muntii Bucegi.


Conditiile climatului statiunii Paraul Rece recomanda statiunea pentru tratarea nevrozelor astenice, starilor de debilitate, a surmenajului fizic si intelectual, rahitismului, afectiunilor endocrine, tulburarilor de crestere la copii.