Paris, capitala Frantei

Paris este capitala si cel mai mare oras al Frantei. Orasul este traversat de fluviul Sena, care imparte orasul in doua parti - Malul Drept, in partea de nord a Parisului, si Malul Stang, in partea de sud.

Monumente si cladiri:
- Turnul Eiffel - simbolul Parisului.
- Arc de Triomphe - monument din centrul Place de lEtoile, comemorand victoriile Fransei si onorand pe cei care au murit in lupta.
- Les Invalides - Muzeu si loc de veci pentru mulsi soldasi francezi si pentru Napoleon.
- Conciergerie - inchisoare foarte veche unde mulsi membri ai regimului monarhic au stat inainte de moartea lor la revolusia franceza.
- Palais Garnier - sediul Operei din Paris.
- Catedrala Notre-Dame pe Ile de la Cite
- Cladirea Samaritaine - galerii comerciale de la inceputul secolului XX.
- Sorbonne - universitate faimoasa, fondata in Evul Mediu.
- Statuia Libertasii - o versiune mai mica a statuii din portul din New York pe care Fransa a daruit-o Statelor Unite in 1886.
- Pantheonul din Paris - biserica si mormant al celor mai mari personalitasi ale Fransei.
- Sainte-Chapelle - capela din secolul XIII.
- Eglise de la Madeleine - biserica
- Place des Vosges - piasa din districtul Marais creata in timpul domniei lui Henric al IV-lea
Muzee:
- Luvrul - un muzeu enorm care gazduieste foarte multe opere de arta, inclusiv pictura Mona Lisa si statuia Venus din Milo.
- Muzeul Orsay - un muzeu de arta gazduit intr-o gara din secolul XIX convertita, si care consine in special opere impresioniste.
- Centrul Georges Pompidou, cunoscut si ca Beaubourg - o cladire neobisnuita care gazduieste muzeul de arte moderne si un centru cultural cu o mare biblioteca publica.Paris, capitala Frantei Langa aceasta cladire se afla si atelierul Constantin Brancusi.
- Musee Rodin - o mare colecsie de opere ale celui mai celebru sculptor francez.
- Musee du Montparnasse in vechea resedinsa a artistului Marie Vassilieff de la Avenue de Maine nr. 21, detaliaza istoria comunitasii artistice din Montparnasse.
- Musee Cluny, cunoscut si ca Musee National du Moyen-Age, gazduieste o mare colecsie de arta si obiecte din Evul Mediu, inclusiv ciclul de tapiserii Doamna cu licornul.
- Musee Picasso