Salonic, cel mai frumos oras din Grecia

Despre Salonic, Grecia

Salonicul este o destinație turistică minunată pentru cei care doresc să exploreze bogata istorie și cultura Greciei.
Salonic (în greacă: Θεσσαλονίκη, Thessaloníki) este al doilea cel mai mare oraș din Grecia, situat în partea de nord-estică a țării, la aproximativ 520 km distanță de Atena. Acesta este situat în Golful Thermaic, la vărsarea râului Axios în mare.Salonic, cel mai frumos oras din Grecia Salonic este capitala regiunii Macedonia Centrală și un important centru cultural, economic și turistic al Greciei.
Istoria orașului datează din perioada antică, când a fost fondat în jurul anului 315 î.Hr. de către Cassander, unul dintre generalii lui Alexandru cel Mare. De-a lungul secolelor, Salonicul a fost influențat de diferite culturi, inclusiv de cea bizantină, otomană și iudeo-spaniolă, toate acestea lăsând o moștenire culturală bogată. În 1912, Salonicul a devenit parte a Greciei moderne, după ce a fost sub stăpânirea Imperiului Otoman timp de aproape 500 de ani.
Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Salonic este Turnul Alb (în greacă: Λευκός Πύργος, Lefkós Pýrgos), o structură defensivă din secolul al XV-lea care a servit în trecut ca punct de observare și poartă de acces în oraș. Turnul este situat în zona portuară a orașului și oferă o priveliște spectaculoasă asupra Golfului Thermaic.
O altă atracție turistică importantă din Salonic este Biserica Sfânta Sofia (în greacă: Αγία Σοφία), o biserică bizantină din secolul al VIII-lea, care este cunoscută pentru frescele sale impresionante și pentru mozaicurile sale magnifice. Aceasta este situată în centrul orașului și este considerată una dintre cele mai valoroase clădiri istorice din Salonic.
Salonicul are o serie de muzee care merită vizitate: Muzeul Arheologic al orașului, care găzduiește o colecție impresionantă de artefacte din perioada antică și bizantină, și Muzeul de Artă Contemporană, care este dedicat artei moderne și contemporane din Grecia și din străinătate.
Salonicul este cunoscut pentru bucatele sale tradiționale, inclusiv pentru pita giros și pentru pâinea koulouri, care sunt disponibile în numeroasele taverne și cafenele din oraș.

Cazare in Salonic

In Salonic, există o gamă largă de opțiuni de cazare, care pot satisface nevoile și bugetul tuturor călătorilor. O opțiune populară este să găsești un hotel în centrul orașului, în apropiere de atracțiile turistice și zonele de interes.
În centrul istoric al orașului, sunt numeroase hoteluri boutique și pensiuni care oferă camere confortabile și servicii excelente. Pentru călătorii cu buget redus, există hosteluri, iar pentru cei care preferă luxul și confortul, există hoteluri de 5 stele.
Un cartier popular pentru cazare este Ladadika, care oferă o atmosferă vibrantă și o mulțime de restaurante, baruri și cluburi. Aici vei găsi o selecție variată de hoteluri și apartamente de închiriat. Dacă doresti să te afli mai aproape de plajă, poți alege să te cazezi în cartierul Nea Krini sau Kalamaria, care sunt situate la sud de centrul orașului și oferă acces la plajă și la o gamă largă de restaurante și cafenele.

Plaja din Salonic

Salonic este amplasat pe coasta Mării Egee, iar în apropierea orașului există mai multe plaje de nisip pe care turiștii le pot vizita.
Una dintre cele mai populare plaje este Plaja Perea, situată la aproximativ 17 km de centrul orașului Salonic. Aici, turiștii se pot bucura de nisip fin, apă cristalină și vedere spre munții din jur. Există multe terase și restaurante de-a lungul plajei. Aici aveti posibilitatea sa practicati activități nautice, cum ar fi plimbări cu barca, schi nautic și snorkeling.
O altă plajă populară este Plaja Neoi Epivates, situată la aproximativ 16 km de centrul orașului. Aceasta este o plajă cu nisip fin și apă cristalină, cu multe umbrele și șezlonguri. Aici, turiștii pot găsi restaurante și baruri la plajă. Se pot practica activități nautice, cum ar fi plimbări cu barca și ski jet.
În plus, există mai multe plaje mai mici și mai puțin aglomerate în apropierea orașului Salonic, cum ar fi Plaja Agia Triada, Plaja Epanomi și Plaja Asprovalta. Acestea sunt ideale pentru turiștii care caută o atmosferă mai liniștită și mai relaxată.

Rent a car in Salonic

În Salonic există mai multe agenții de închirieri auto, care oferă o gamă largă de mașini pentru închiriere, în funcție de preferințele și necesitățile clienților. Cele mai cunoscute agenții de închirieri auto din Salonic sunt: Avis, Hertz, Europcar, Budget, Sixt, Enterprise, Goldcar.
Închirierea unei mașini economice poate începe de la aproximativ 30-35 de euro pe zi. Este recomandat să faceți o rezervare în avans pentru a vă asigura că veți găsi o mașină disponibilă în momentul în care aveți nevoie de ea.

Aeroportul Din Salonic

Aeroportul Internațional Macedonia este principalul aeroport din Salonic și una dintre principalele porți de intrare în Grecia. Aeroportul este situat la aproximativ 15 km sud-est de centrul orașului Salonic și este ușor accesibil prin mijloacele de transport în comun sau prin taxi.
Aeroportul Internațional Macedonia deservește zboruri interne și internaționale către și dinspre numeroase destinații din Europa și Orientul Mijlociu. Printre companiile aeriene care operează zboruri către acest aeroport se numără Aegean Airlines, Ryanair, Lufthansa, Turkish Airlines, Qatar Airways și multe altele.
Există un serviciu de transfer disponibil către centrul orașului și alte destinații din regiune.

Shopping Salonic

Una dintre cele mai populare zone comerciale din Salonic este zona Tsimiski, care găzduiește o mulțime de magazine de brand, cum ar fi Zara, H&M, Sephora și multe altele. De asemenea, există numeroase magazine de bijuterii și accesorii, precum și o selecție variată de cafenele și restaurante.
Un alt loc popular de shopping este zona Egnatia, unde se găsesc magazine de îmbrăcăminte, bijuterii și alimente de înaltă calitate, dar si și magazine care vând produse tradiționale și suveniruri.
Pentru cei care caută o experiență mai tradițională de shopping, piața Modiano este o opțiune excelentă. Aceasta este o piață aglomerată de produse alimentare, unde se pot găsi o varietate de produse proaspete, precum pește, carne, fructe și legume, dar și vinuri și dulciuri locale.
Există numeroase centre comerciale mari în Salonic, cum ar fi Mediterranean Cosmos și Mega Outlet, care oferă o selecție vastă de magazine de brand, restaurante și divertisment.
Opțiunile de shopping din Salonic sunt diversificate și pot satisface o varietate de preferințe și bugete.

Obiective turistice:

Piața Aristotelous (Piața Aristotel), Salonic
 Piața Aristotelous (Piața Aristotel), Salonic

Piața Aristotelous este situată în centrul orașului si este cea mai importanta și populara pieața din Salonic. Această piață pietonală este un loc de întâlnire popular pentru localnici și...

Turnul Alb, Salonic (Lefkos Pyrgos)
Turnul Alb, Salonic (Lefkos Pyrgos)

Turnul Alb din Salonic, cunoscut și sub numele de Lefkos Pyrgos în limba greacă, este una dintre cele mai faimoase și impresionante clădiri din oraș. Turnul are 34 de metri inălț...

Muzeul de Arheologie din Salonic
Muzeul de Arheologie din Salonic

Muzeul de Arheologie din Salonic (Αρχαιολογικοί Χώροι Θεσσαλονίκης) este o atracție turistice importanta din Salonic ce găzduiește o colecție impresiona...

Muzeul culturii bizantine din Salonic
Muzeul culturii bizantine din Salonic

Muzeul culturii bizantine din Salonic (Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού) este un muzeu important din Salonic, Grecia, dedicat artei și culturii bizantine. Muzeul a fost fondat...

Cetatea Heptapyrgion, Salonic (Cetatea celor șapte turnuri)
Cetatea Heptapyrgion, Salonic (Cetatea celor șapte turnuri)

Cetatea Heptapyrgion este o fortificație din Salonic, Grecia, situată pe un deal la nord-est de orașul vechi. Numele său înseamnă "Cetatea celor șapte turnuri", fiind denumit astfel datorită n...

Rotonda lui Galerius
Rotonda lui Galerius

Rotonda lui Galerius (Biserica Sfântul Gheorghe) este un monument istoric și religios important din Salonic, Grecia. A fost construită în secolul al IV-lea de către împăratul roman Galerius, ca...

Arcul lui Galerius (Apsida Galeriou)
Arcul lui Galerius (Apsida Galeriou)

Arcul lui Galerius (Apsida Galeriou) este un monument istoric important din Salonic, Grecia. A fost construit în secolul al IV-lea d.Hr. de împăratul roman Galerius, ca parte a unui complex monumen...

Ano Poli, Orasul de Sus, orasul vechi istoric
Ano Poli, Orasul de Sus, orasul vechi istoric

Ano Poli este partea de sus a orașului Salonic, situată pe dealul mărginitor al orașului, și este considerată una dintre cele mai frumoase zone istorice din Grecia. Aici, vizitatorii pot găsi n...

Zidurile bizantine din Salonic
Zidurile bizantine din Salonic

Zidurile bizantine din Salonic sunt o importantă atracție turistică și o mărturie a istoriei tumultuoase a orașului. Construite în secolul al IV-lea d.Hr., zidurile bizantine erau o parte impor...

Nea Paralia, faleza din Salonic
Nea Paralia, faleza din Salonic

Nea Paralia (Νέα Παραλία) este o cunoscută zonă pietonală ce se întinde de-a lungul malului mării din Salonic. A fost finalizată în anul 2013, și este un loc preferat atât pentru lo...

Hagia Sophia din Salonic
Hagia Sophia din Salonic

Hagia Sophia din Salonic (Agia Sophia) este o biserică bizantină din secolul al 8-lea, situată în centrul istoric al orașului Salonic, în apropiere de Arcul lui Galerius și Rotonda lui Galerius...

Biserica Agios Dimitrios din Salonic
Biserica Agios Dimitrios din Salonic

Biserica Agios Dimitrios din Salonic este cea mai mare biserică a orașului și una dintre cele mai importante biserici creștine din Grecia. Construită în secolul al IV-lea, biserica a fost dedica...