Snagov, oras turistic in Romania

Snagov este o localitate in judetul Ilfov, Muntenia, Romania, care se gaseste la circa 40 km nord de capitala tarii, Bucuresti.

Intemeierea localitatii Snagov este strans legata de construirea manastirii Snagov pe Ostrovul din nordul lacului Snagov.

Intemeierea localitatii Snagov este strans legata de construirea manastirii Snagov pe Ostrovul din nordul lacului, care s-a facut de catre primii voievozi de dupa Basarab, poate Vladislav sau succesorul sau Radu I.Snagov, oras turistic in Romania Nu este deloc exclus ca pe locul asezamantului acestui voievodat necunoscut sa fi existat altul inca si mai vechi, deoarece urmele de locuire de pe Ostrovul Snagovului coboara departe in timp, demonstrand o continuitate de viata impresionanta. Astfel, sapaturile efectuate pe insula din nordul lacului au scos la iveala unelte si vase din epoca bronzului si a fierului: morminte, dinari de argint ai Republicii Romane, monede bizantine din secolul al X -lea, toate acestea constituind dovezi sigure ale unei vieti neintrerupte timp de mii de ani pe aceste meleaguri.

Totusi, primele atestari documentare despre satele Snagovului apartin secolului al XV-lea, ele fiind daruite tot in aceeasi perioada Manastirii Snagov. Mai precis, cel mai vechi document este datat 7 noiembrie 1428, emis de catre Dan II la Targoviste, oras care era in acea vreme capitala Tarii Romanesti. äDrept accea dupa daruirea pamantului sotiei mele si doamna mea, am daruit cu toata cinstea si buna chibzuiala Snagovul, cu o buna dragoste impreuna cu baltile si satele Fringhisesti si Turbatiö, este textul documentului amintit.

In acelasi secol s-au mai emis alte trei documente care certifica existenta acestui loc minunat: 30 iunie 1441, emis tot la Targoviste de Vlad Dracul; 28 octombrie 1464, emis la Bucuresti de Radu cel Frumos; 23 martie 1482, emis de Basarab cel Tanar.

Cel din urma are mentiunea ca i se adauga ca dar Manastirii Sangov satele Dobrosesti, Ghermanesti, Izvorani si Tancaabesti.