Targu Secuiesc, oras turistic in Romania

Municipiul Targu Secuiesc a fost de-a lungul secolelor una din cele mai insemnate centre ale industriei breslase si un targ vestit din zona. Cu 590 ani in urma, de cand avem prima mentiune documentara a municipiului, a fost deja centru economic si administrativ al scaunului Kezdi.

La inceputul secolului al XV-lea a obtinut numeroase privilegii din partea regelui Sigismund de Luxemburg si apoi din partea principilor Transilvaniei.Targu Secuiesc, oras turistic in Romania Acestea au inlesnit inflorirea mestesugarilor si a comertului.

Zona Targu Secuiesc cuprinde orasul Targu Secuiesc cu cele doua sate apartinatoare Lunga si Tinoasa, precum si 10 comune: Moacsa, Sanzieni, Poian, Lemnia, Bretcu, Ojdula, Ghelinta, Catalina, Cernat, Turia.

Targu Secuiesc este un oras cu 24.000 de locuitori, situat la altitudinea de 565 m, ocupa o terasa ampla pe dreapta raului Turia in apropiere de confluenta acestuia cu Casinul si raul Negru; asezat in depresiunea cu acelasi nume, orasul Targu Secuiesc este ferit de curentii foarte puternici si are totodata un cadru natural foarte placut, fiind marginit de m-tii Vrancei la est si de m-tii Bodoc la vest.

Orasul se afla pe teritoriul judetului Covasna in partea de N-E al acestuia. Dupa municipiul Sf. Gheorghe, este cel mai mare oras din judet. Impreuna cu cele 10 comune adiacente constituie o zona unitara, care grupeaza 25% din populatia judetului, respectiv 58.223 locuitori, dintre care 40% in oras si 60% in comune. Comunele sunt situate in jurul orasului la distante cuprinse intre 2 si 20 km.

La nivel de oras exista teren aflat in proprietatea statului pentru o eventuala dezvoltare; se poate spune ca mediul este agreabil si atragator pentru industriile existente si viitoare, neexistand probleme ce ar putea frana cresterea economica.