Statiunea balneara Tasnad, Romania

Statiunea turistica Tasnad este situata la 2 km distanta de centrul orasuluii.

In ultimii ani a devenit atractia unui numar din ce in ce mai mare de turisti atat din tara cat si din strainatate datorita apelor sale termale.

Cura balneara are la baza doi factori terapeutici naturali:ape minerale termale si bioclimatul sedativ .Statiunea balneara Tasnad, Romania Localizarea intr-o zona de campie si dealuri joase conduce la caracteristici bioclimatice cu factori mai putin agresivi, in care organismul uman nu trebuie sa faca eforturi de aclimatizare, fara contraindicatii, tipic pentru odihna. Cura climatica combinata cu cea hidrotermala se poate efectua in intervalul mai-octombrie, in aer liber, iar in baze amenajate pe tot parcursul anului.

Statiunea beneficiaza in prezent de :
- 3 bazine cu apa termala neacoperite si o piscina cu apa rece
- Garderoba avand cabine amenajate pentru masaje recuperatorii si reflexoterapie
- Spatii de cazare
- Unitati de alimentatie publica


Apa termala, care are o temperatura de suprafata de 72gC si o mineralizare totala de 9,84 g/l, este predominant clorurata-bicarbonatata-sulfatata (din punct de vedere al dominantei anionilor) si sodica-calcica-magneziana in prezenta amoniului si potasiului. Aceste calitati o recomanda pentru utilizarea in cura externa, in afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni reumatismale abarticulare, afectiuni neurologice periferice cronice, afectiuni ginecologice cronice (in afara puseelor inflamatorii), afectiuni posttraumatice, boli asociate (boli profesionale, endocrine, boli de metabolism), dar si pentru bai tonifiante, de intretinere a conditiei fizice sau, pur si simplu, agremental, prin imbinarea curelor de apa, aer si soare.