Turnu Magurele, oras turistic in Romania

Turnu Magurele si imprejurimile sunt dominate de intinsa Campie Romana, fiind reprezentat de doua formatiuni bine individualizate: asa-zisele campii joase (luncile raurilor) si spatiile interfluviale. Din prima categorie fac parte: lunca Dunarii, care este cea mai intinsa lunca si cu altitudinea cea mai mica si lunca Oltului, care este ceva mai extinsa in zona confluentei raului cu Dunarea in rest reducandu-se la o fisie ingusta,cu cu o vegetatie constituita din paduri de esenta moale.

In categoria spatiilor interfluviale intra terasele Dunarii, cu aspectul unor ôCampuri suspendateö la altitudinea de 60 pana la 175 m.Turnu Magurele, oras turistic in Romania Zona municipiului Turnu Magurele face parte din marea unitate structurala ôplatforma moesica, Terasa Dunarii, cunoscuta si sub numele de, Terasa Turnu Magureleö.

In subsol, se constata la Turnu Magurele prea putine resurse exploatabile . De o utilizare larga sunt nisipurile si pietrisurile, care constituie materie prima pentru industria materialelor de constructii. in schimb, solul este in buna parte de lunca, bogat in aluviuni, ceea ce constituie premise extrem de favorabile pentru dezvoltarea agriculturii.