Statiunea montana Voineasa, Romania

Voineasa este o localitate montana din nordul judetului Valcea, la aproximativ 80 km de municipiul Ramnicu Valcea (resedinta judetului), situata pe valea raului Lotru, in sudul muntilor cu acelasi nume, la o altitudine de 600-800 metri.

Climatul localitatii este tipic depresiunilor intramontane, cu veri racoroase (temperatura medie a lunii iulie este de 14░C), ierni reci (temperatura medie a lunii ianuarie este de -7░C) si precipitatii anuale de aproximativ 800 mm.

In comuna Voineasa functioneaza o statiune climaterica si de odihna de interes general cu functionare permanenta. Principalul factor natural de cura il reprezinta climatul tonic, cu aer curat, lipsit de praf si alergeni si ionizarea accentuata a atmosferei, datorata padurilor de conifere care inconjoara localitatea.

Statiunea este recomandata atat pentru odihna, cat si pentru tratarea asteniilor nervoase, a starilor de debilitate, de surmenaj fizic si intelectual, a anemiilor secundare, a bolilor aparatului locomotor si ale cailor respiratorii, dispunand de o baza de tratament moderna si bine utilata.Statiunea montana Voineasa, Romania Cazarea se face in hoteluri si vile moderne. Pentru petrecerea placuta a timpului, statiunea mai dispune si de terenuri de tenis, baschet si handbal, sala de spectacole de teatru si cinema.

Din Voineasa, pornesc diverse trasee turistice catre Cataractele Lotrului, padurea rezervatiei naturale Latorita, hidrocentrala de la Ciunget si lacul de acumulare Vidra (pe raul Lotru).

Pe raurile din zona se poate practica pescuitul pastravului.