Zante (Zakynthos Town)

Zakynthos Town, cunoscută și sub numele de Zante, este capitala și principalul oraș al insulei Zakynthos din Grecia. Așezat pe coasta estică a insulei, orașul reprezintă un important centru turistic și administrativ.
Zakynthos city: Capitala insulei are acelasi nume, este situata pe coasta de est, intr-un golf, si este centrul comercial si principalul port al insulei.Zante (Zakynthos Town) Orasul cunoscut in trecut ca "Venetia Sudului" a fost reconstruit dupa ce cutremurul din 1953 si incendiul care i-a urmat a distrus orasul vechi cu conacele si cladirile sale elegante, orasul cel nou incercand sa pastreze pe cat posibil stilul venetian si bizantin al orasului vechi.

Zakynthos Town se remarcă prin arhitectura sa tradițională și influențele venetiene care se regăsesc în clădirile sale. Străzile înguste și pavate, precum și piețele pline de viață, atrag atenția turiștilor și oferă o atmosferă autentică și pitorească.
Una dintre cele mai notabile atracții ale orașului este Biserica Sfântul Dionisie, care găzduiește moaștele sfântului patron al insulei, Sfântul Dionisie. Această biserică impresionantă în stil baroc este un important loc de pelerinaj și atrage mulți vizitatori.

Orașul Zakynthos oferă și numeroase opțiuni de divertisment, cum ar fi cafenele, taverne și magazine de suveniruri. Turiștii pot explora străzile înguste și pot descoperi o varietate de produse locale, inclusiv produse din mătase și obiecte de artizanat.
Portul din Zakynthos Town servește ca punct de plecare pentru excursii în jurul insulei și către alte destinații din apropiere. De aici, turiștii pot lua feriboturile către plaje frumoase, cum ar fi Navagio și plaja Laganas, sau pot face o excursie la Turtle Island (Insula Broaștelor).
Pe lângă aspectele turistice, Zakynthos Town găzduiește și instituții administrative, inclusiv primăria și sediul guvernului local. Aici se desfășoară, de asemenea, activități comerciale, iar centrul orașului este animat de diverse evenimente culturale și festivaluri.

Zakynthos Town (Zante) este un oraș vibrant și atrăgător situat pe insula Zakynthos. Cu arhitectura sa tradițională, moștenirea culturală și atmosfera autentică, acesta oferă turiștilor o experiență memorabilă și reprezintă un punct de plecare ideal pentru explorarea insulei.

Obiective turistice:

Museum of Byzantine Art, Zante
Museum of Byzantine Art, Zante

Muzeul de Artă Bizantină din Zante este o instituție culturală importantă situată în Zakynthos Town, capitala insulei Zakynthos din Grecia. Muzeul este dedicat expunerii și promovării artei b...

Muzeul Solomos, Zakynthos Town
Muzeul Solomos, Zakynthos Town

Muzeul Solomos este un muzeu dedicat lui Dionysios Solomos, poetul național al Greciei, situat în Zakynthos Town, capitala insulei Zakynthos. Muzeul este dedicat vieții și operei lui Solomos, recu...

Castelul Venetian (Kastro), situat pe culmea dealului Bohali
Castelul Venetian (Kastro), situat pe culmea dealului Bohali

Castelul Venetian, cunoscut și sub numele de Kastro, este un monument istoric important situat în Zakynthos Town, pe insula Zakynthos. Construit în secolul al XV-lea de către venețieni, castelul ...

Muzeul Naval din Zakynthos
Muzeul Naval din Zakynthos

Muzeul Naval din Zakynthos este un important muzeu dedicat istoriei maritime a insulei. Situat pe dealul Strani, acest muzeu găzduiește o colecție valoroasă de artefacte și expoziții legate de n...

Catedrala Sfantul Dionisie, Zakynthos Town
Catedrala Sfantul Dionisie, Zakynthos Town

Catedrala Sfântul Dionisie din Piața Solomon este una dintre cele mai importante clădiri religioase din insula Zakynthos. Construită în secolul al XIX-lea, catedrala este dedicată Sfântului Dio...