Ain Sokhna, pe malul vestic al Golfului Suez

Ain Sokhna este un oras din guvernoratul Suez, situat pe malul vestic al Golfului Suez al Marii Rosii. Este situat la 55 de kilometri sud de Suez si la aproximativ 120 de kilometri est de Cairo.

Sapaturile arheologice recente au aratat ca in aceasta zona a existat un port si o asezare egipteana antica.Ain Sokhna, pe malul vestic al Golfului Suez Situl a fost adus pentru prima data in atentie in 1999 de profesorul Mahmud Abd El Raziq. Arheologii francezi si egipteni au investigat aceasta zona de atunci.

Inca din Vechiul Regat, din acest port se organizau expeditii maritime pe Marea Rosie. Material similar a fost gasit si la Wadi Maghareh, unde se gasesc multe inscriptii din Vechiul Regat.

Obiective turistice:

Muzeul National Suez
Muzeul National Suez

Muzeul National Suez (The Suez National Museum) Deschis in 2012 si situat in Golful Suez, acest muzeu gazduieste 2.500 de artefacte care povestesc istoria preistorica si moderna a Egiptului. Este cun...

Observarea pasarilor la Ain Sokhna
Observarea pasarilor la Ain Sokhna

Situata pe coasta egipteana a Marii Rosii, la o ora si jumatate de mers cu masina de Cairo, zona turistica Ain Sukhna este cunoscuta a fi un blocaj important pentru pasarile migratoare. Zona este un l...