Delta Nilului

Delta Nilului este una dintre cele mai mari delte din lume, care se intinde de-a lungul Marii Mediterane pe o distanta de 240 km, de la Alexandria pana la Port Said. Delta s-a format pe locul unui golf marin disparut, prin umplerea treptata a acestuia cu sedimentele fluviale, si are forma unei flori de lotus.

Delta Nilului este un areal cu o mare varietatea de vietati, aici creste nufarul de Nil si celebra trestie de papirus.Delta Nilului Cateva sute de specii de pasari de apa ierneaza aici, printre care si cea mai mare concentratie de pescarusi pitici din lume. Alte specii de pasari des intalnite sunt egretele, ibisii si starcii. Tot aici traiesc multe broaste testoase, manguste si varani de Nil. in Antichitate se intalneau si crocodili, hipopotami, elefanti, leoparzi si lei, dar, in prezent, toate aceste specii au disparut de aici cu desavarsire.

Mai mult de jumatate din Delta Nilului, precum si orasul Alexandria, sunt in pericol de eroziune din cauza cresterii nivelului apei marii, pe fondul incalzirii globale. Delta Nilului este in pericol de a fi inghitita de apele Marii Mediterane, care se vor inalta intre 30 cm si 1 metru in acest secol. Specialistii estimeaza ca in anul 2550, delta stravechilor faraoni va disparea fara urma.

Obiective turistice:

Lacul Burullus
Lacul Burullus

Rezervatia Lacului Burullus Situat la est de bratul Rosetta al raului Nil, protectoratul Lacului Burullus se intinde pe o suprafata de 460 kmĀ², ceea ce il face al doilea ca marime din Egipt. Contina...

Insulelor Nilului
Insulelor Nilului

Rezervatia Insulelor Nilului Protectoratul Insulelor Nilului este alcatuit din 127 de insule imprastiate de-a lungul raului, care sustin un habitat atractiv pentru pasarile si pasarile care ierneaza....