Karterados, insula Santorini

Karterados - peisajul liniștit liniștește privirea din sălbăticia rocilor vulcanice negre

Așezarea se află la 2 km sud de Fira. Se consideră că zona a fost locuită încă din secolul al XVII-lea, iar clădirile originale au fost săpate în stâncă sub pământ.Karterados, insula Santorini Aflat în albia unui râu secat, satul era practic invizibil. Numele său provine de la cuvântul grecesc karteri (punct de ambuscadă), probabil pentru că localnicii îi ambuscau aici pe pirați. În secolul al XIX-lea, era unul dintre cele mai mari sate ale căpitanilor de pe insulă, iar aceștia călătoreau cu fregatele lor în Rusia, Malta și Egipt.

Satul este împărțit în două părți: partea principală și Vounitso. Veți fi impresionați de vechea așezare cu casele sculptate în stânga și în partea dreaptă a albiei pârâului. Influența arhitecturii ecleziastice italiene este evidentă la biserica Analipsi tou Sotira (Înălțarea Mântuitorului), cu clopotnițe în formă de turn, care se află în centrul satului. Este sărbătorită cu mari festivități la patruzeci de zile după Paște. Mai sunt încă două biserici construite în stilul arhitectural tipic din Santorini: Aghios Nikolaos (Sfântul Nicolae) și Isodia tis Theotokou (Prezentarea Fecioarei Maria).

La Karterados, peisajul liniștit liniștește privirea de la sălbăticia rocilor vulcanice negre, deoarece domină o vale de podgorii în partea de est a insulei.