Lacul Qarun

Lacul Qarun

Lacul Qarum (Qarun Lake) - O destinatie vitala de iernare pentru pasarile de apa migratoare si visul oricarui observator de pasari devine realitate!

Aproape jumatate din cele 431 de specii de pasari din Egipt au fost observate si inregistrate la un moment dat la Lacul Qarun, o destinatie vitala de iernare pentru pasarile de apa migratoare si visul oricarui observator de pasari devine realitate! Aici puteti sa aruncati o privire asupra Flamingo si Pelicanul Alb. Cunoscut atat pentru mostenirea sa naturala, cat si pentru cea culturala, Protectoratul Lacului Qarun se intinde pe 1.385 km² si gazduieste o serie de situri arheologice faraonice, romane si copte. Atunci nu ratati o vizita la Muzeul in aer liber Jebel Qatrani, situat la Muntele Qatrani! Aceasta zona a fost anuntata ca protectorat in 1989.

Fenomene naturale, animale si plante

Lacul Qarun este renumit pentru ca este paradisul observatorilor de pasari, aici puteti experimenta una dintre cele mai curate destinatii de observare a pasarilor din Egipt, inconjurat de un peisaj desert senin. Aceasta zona gazduieste o mare varietate de specii de pasari, cele mai notabile fiind Flamingo si Pelicanul Alb. Muntele Qatrani ofera o oportunitate spectaculoasa de a asista la una dintre cele mai vechi destinatii ale fosilelor din lume in varful acestui varf de 350 m. Cand sunteti aici, nu uitati sa vizitati Muzeul in aer liber Jebel Qatrani, care prezinta fosile atat ale vietii marine, cat si ale vietii terestre. Desi Lacul Qarun este renumit pentru mostenirea sa naturala, exista o abundenta de situri istorice si culturale de explorat. Aici puteti explora un numar mare de situri arheologice faraonice, romane si copte

Activitati, excursii

Exista o multime de activitati care sunt populare in jurul lacului Qarun, de la observarea pasarilor, drumetii, sandboarding pana la camping si plimbari cu barca. Va puteti relaxa pe lac si puteti observa multe dintre pasarile rare si fascinante din Egipt, sau puteti alege sa faceti o drumetie prin acest vast peisaj desert, experimentand cu adevarat topografia unica a acestei regiuni.

Localnici, Triburi

Lacul Qarun nu are o comunitate locala distincta; cu toate acestea, zona este plina de traditie si cultura. in satul Tunis, puteti gasi unele dintre cele mai frumoase ceramice. Localnicii de aici sunt renumiti pentru talentul lor incredibil in arta de a face ceramica.

Locuri de cazare

Pe malul lacului, exista multe tabere si cabane ecologice, care sunt adesea tipul preferat de cazare pentru vizitatorii lacului Qarun.

Lacul Qarun a fost o sursa de pesti si un habitat pentru pasarile de apa din timpuri imemoriale. Principala sursa de apa a lacului este drenajul din terenul agricol, care intra prin doua canale de scurgere majore numite el-Batts si el-Wadi. Aceasta apa a devenit din ce in ce mai salina pe masura ce agricultura s-a intensificat, iar apa este acum mai sarata decat apa de mare. Pestii de apa dulce si nevertebratele au disparut in mare masura si au fost introduse specii marine.

Acest lac este de importanta internationala pentru pasarile de apa care ierneaza, printre care Grebe cu gatul negru, Podiceps nigricollis si Lopata nordica, Anas clypeata. O zi fructuoasa poate fi petrecuta aici in el-Fayoum (1h30 cu masina de la Cairo) vizitand numeroasele situri antice, inclusiv micul, dar excelent muzeu.

Poze Lacul Qarun

poze Lacul Qarunpoze Lacul Qarun

Locuri de vizitat:

Muzeul Kom Aushim
Muzeul Kom Aushim

Muzeul Kom Aushim (The Kom Aushim Museum) Situat langa intrarea in orasul antic greco-roman Karanis din Fayoum, Muzeul Kom Aushim ofera o fereastra catre istoria si traditiile bogate ale Fayoum. Co...

Lacul Qarun
Lacul Qarun

Lacul Qarum (Qarun Lake) - O destinatie vitala de iernare pentru pasarile de apa migratoare si visul oricarui observator de pasari devine realitate! Aproape jumatate din cele 431 de specii de pasari ...

Wadi El Hitan Valea Balenelor
Wadi El Hitan Valea Balenelor

Wadi El Hitan Valea Balenelor (Wadi El Hitan Valley of the Whales) La doua ore de mers cu masina de la Cairo, in zona Fayoum, veti descoperi o semnificatie si mai impresionanta a Egiptului "Antic". V...