Marsa Matrouh, o statiune de litoral retrasa pe malul Mediteranei Egiptului

Cuibarita intr-un mare golf circular si protejata de marea libera de o serie de stanci care formeaza un dig natural, Marsa Matrouh este o destinatie relativ retrasa pe malul Mediteranei Egiptului.

Este capitala guvernoratului Matrouh, care se intinde de la km 61 al autostrazii Alexandria-Matrouh pana la granita dintre Egipt si Libia (450 km de coasta), de la est la vest si de la coasta la 350 km adancime in desertul vestic. din Egipt, inclusiv Oaza Siwa.

Cu plaje lungi de nisip alb si ape cristaline, precum Plaja Agiba si Plaja Gharam, descrise de multi drept unul dintre cele mai frumoase peisaje de pe malul marii din lume, multi cred ca insasi Cleopatra s-a scaldat in apele liniştite ale Marsei Matrouh.Marsa Matrouh, o statiune de litoral retrasa pe malul Mediteranei Egiptului Renumitul loc, Plaja Cleopatrei, este inca accesibil si cu siguranta nu il vei rata in timpul vizitei tale. Clima mediteraneana de coasta confera acestui oras moderatie vara si frigul iarna. Cele mai bune perioade pentru a vizita sunt mai si septembrie.

Culoarea apei variaza de la albastru la verde, datorita diferentelor de adancime din golful Matrouh. Pamantul neregulat al marii formeaza o lume subacvatica uimitoare de munti, vai si specii de pesti colorati.

Marsa Matrouh se afla in coltul de nord-vest al Egiptului, unde Erwin Rommel, vulpea desertului insusi, a ales o pestera langa tarm pentru a comanda operatiuni in timpul bataliei de la El-Alamein. Pestera lui Rommel este inca acolo, a fost transformata intr-un "Muzeu Rommel" pe care il puteti vizita astazi.

Temperatura medie a Marsei Matrouh poate atinge maxime de 28 C vara si minime de 13 C iarna.
Medii meteorologice Marsa Matrouh:
Iarna (DEC-FEB): 13°C
Primavara (MAR-MAI): 18°C
Vara (IUNIE - AUG): 24°C
Toamna (SEPT-NOV): 22°C

Obiective turistice:

Plaja Gharam, cea mai mare plaja egipteana de la Marea Mediterana
Plaja Gharam, cea mai mare plaja egipteana de la Marea Mediterana

Cea mai mare dintre plajele din Marsa Matrouh, Gharam Beach, care inseamna "Tarmul dragostei" in araba, este la doar 17 kilometri de oras. Aceasta locatie paradisiaca este o evadare romantica perfect...