Megalochori, insula Santorini

Megalochori - vilele neoclasice și casele tipice din peșterile din Santorini

Acest sat frumos este situat la 9,5 km de Fira, la SV de Pyrgos. Urmează tipul așezărilor excavate și a fost dezvoltat de-a lungul fundului unei văi care se întinde pe "ramurile" sale. După cum subliniază Dr.Megalochori, insula Santorini Dora Monioudi-Gavala *, referiri la Megalohori se găsesc în surse scrise la mijlocul secolului al XVII-lea. Este prezentă în descrierea lui Olivier a Santorini din 1801. Ambele intrări duc de pe drumul principal spre centrul satului cu piața principală "Potamos", unde domină bisericile Prezentarea Maicii Domnului și Aghioi (Sf.) Anargiroi. Merită, de asemenea, să remarcați clopotnițele elaborate ale lui Zoodochos Pigi și ale altor biserici.

Solul din zonă a fost întotdeauna fertil; astfel, existau multe podgorii, iar locuitorii săi au făcut bani din vinificație. Au mai rămas câteva kánave (crame vechi) din perioada în care producția de vin era destul de importantă, cu exporturi în Rusia.

Locuitorii iubesc plajele virgine situate lângă Megalohori, în partea de sud a insulei, numite Kamara, Vigles, Almyra, Katavati, Chana. După ce înoată, ei obișnuiesc să chefuiască și să se distreze cu viori și lăute până târziu în noapte sub "trafs" (ziduri foarte înalte create de apă și vânt care amintesc de peisajul lunar). Excursia este încă organizată în mod tradițional, cu măgari care îi conduc pe vizitatori pe aceste plaje izolate. În Aghios (Sf.) Efstathios, la începutul drumului care duce spre plaja Thermi cu izvoarele termale, vă veți bucura de un apus de soare minunat.

Obiective turistice:

Lost Atlantis Experience - Interactive Museum (Muzeul Atlantida Pierduta)
Lost Atlantis Experience - Interactive Museum (Muzeul Atlantida Pierduta)

Explorați primul muzeu din lume dedicat mitului Atlantidei pierdute! Atlantida este cel mai faimos oraș mitologic din lume. Multe locuri din lume au revendicat originea orașului, dar Santorini și...