Messaria, insula Santorini

Messaria - satul din secolul al XVII-lea

Messaria se află la doar 3,5 km de Fira. Surse scrise menționează existența Messaria încă din secolul al XVII-lea.Messaria, insula Santorini Aparține tipului de așezări excavate care urmează fundul văii și se extind pe o zonă mai largă. La sfârșitul secolului al XIX-lea, aici a fost centrul dezvoltării industriale din Santorini, expunând fabrica de tricotaje Markezinis, distileria lui Venetsanos, casa de raki a lui Nomikos.

În 1889, Antonis Markezinis a adus în Messaria două mașini de ciorapi pe care le-a multiplicat foarte repede, iar în 1912 fabrica sa a evoluat foarte rapid, devenind furnizorul armatei grecești. De asemenea, a furnizat mașini multor femei de pe insulă pentru a lucra acasă. În 1933 a înființat o fabrică în Atena, iar câțiva ani mai târziu a închis-o pe cea din Santorini. Kanava lui Venetsanos a avut 3 seifuri în matrice. Casa de raki a lui Nomikos a urmat forma unui mall, dar kanava mai veche era o substructură tradițională de o scară mai mare.

O caracteristică a Messariei era că așa-numita arhitectură oficială ocupa o zonă distinctă în centrul satului. Acolo se afla biserica Aghios (Sfântul) Dimitrios și o serie de conace. Biserica trebuie să fi fost construită înainte de 1896, dată la care a fost renovată. Fațadele clădirilor nu erau acoperite cu vopsea, pietrele negre erau evidente, iar mortarul pieselor de îmbinare era de o nuanță mai închisă de alb.

Unele dintre casele vechi și clădirile subterane săpate în stâncă au supraviețuit încă. Veți remarca conacele lui Markezinis, Saliveros și Georgios Emmanuel Argyros. Conacul Argyros a aparținut proprietarului local și comerciantului de vinuri Argyros și este considerat unul dintre cele mai remarcabile monumente contemporane din Santorini.

Obiective turistice:

Conacul Argyros
Conacul Argyros

Clădirea care adăpostește Conacul Argyros a fost construită în 1888 de către meșteri locali renumiți, care participaseră la construirea unor importante conace neoclasice în tânăra capital...