Minya, un loc important in epoca faraonilor, a romanilor si pana la vremea abbazidelor

O capodopera istorica ilustrata prin evolutia civilizatiilor antice a produs una dintre cele mai remarcabile destinatii ale Egiptului.

In prezent, gazduieste aproximativ 4 milioane de egipteni, El Menya este in multe privinte nucleul geografic si istoric al Egiptului, care se intinde de-a lungul raului Nil la 230 km in afara Cairo. Acest oras a fost de fapt capitala Egiptului cu aproximativ 700 de ani in urma, cand Ikhnaton si frumoasa regina Nefertiti au locuit in satul Tel El Amarana, in centrul de cult cunoscut sub numele de Markez din Malawi.Minya, un loc important in epoca faraonilor, a romanilor si pana la vremea abbazidelor Acest sit poate fi vizitat alaturi de aproape o duzina de alte locuri de inmormantare si muzee, care inca adapostesc sculpturile, monumentele si picturile originale care au supravietuit pana in prezent.

Fiind un loc important in epoca faraonilor, a romanilor si pana la vremea abbazidelor, El Menya ofera vizitatorilor sai o orgie de descoperire. Arhitectura antica, o agora greceasca autentica, bazilici crestine timpurii, ramasitele unui templu construit de Ramses al II-lea, Biserica Fecioarei Maria, manastiri uimitoare si chiar un palat construit in anii 1930.

Un lot proaspat de morminte a fost dezgropat in El Menya, datand de peste 2.000 de ani, despre care arheologii cred ca apartineau unui oras foarte mare; o potentiala cheie pentru a debloca misterele vietii egiptene antice.

Din fericire, o multitudine de hoteluri si statiuni de clasa mondiala au debutat de mult in Menya, acoperind astfel drumetiile, drumetiile si tururile cu o relaxare fericita, permitandu-va sa profitati din plin de acest tsunami de aventura si entuziasm.

Medii meteorologice Minya:
Iarna (DEC-FEB): 17°C
Primavara (MAR-MAI): 28°C
Vara (IUNIE - AUG): 36°C
Toamna (SEPT-NOV): 29°C