Nubia

Explorati istoria antica de-a lungul malurilor incantatoare ale raului Nil.

Experimentati frumoasele privelisti ale Nilului din numeroasele insule inalte ale zonei si cufundati-va in cultura nubiana in timp ce descoperiti arhitectura locala si va familiarizati cu stilul artistic distinct al comunitatii. Pentru fanii egiptologiei, Nubia gazduieste nenumarate situri antice.

Fenomene naturale, animale si plante

Un punct important al faunei Nubiei este palmierul Argun, pe cale critica de disparitie, care este exclusiv desertului nubian.Nubia Aceasta specie rara de palmier se distinge prin frunzele sale unice in forma de evantai. Cu un ecosistem natural plin de maretia raului Nil, Nubia gazduieste o selectie de animale salbatice care nu sunt disponibile in alta parte a Egiptului, inclusiv a doua cea mai mare reptila din lume, Crocodilul de Nil. in timp ce acesti crocodili sunt cele mai mari reptile ale Nilului, ei sunt rapid urmati ca dimensiune de Monitorul Nilului, despre care se crede ca este mult mai periculoasa decat varul sau crocodil de dimensiuni similare. Nubia este plina de situri arheologice cheie din epocile faraonice, islamice si copte. Fanii istoriei Egiptului Antic se vor bucura din plin de o vizita in Nubia, care ofera nenumarate experiente de vizitare a obiectivelor turistice si de invatare, cum ar fi Templul Philae din apropiere.

Activitati, excursii

Oamenii nubieni se bazeaza de obicei pe barci cu panze sau pe barci cu motor pentru transport, deoarece peisajul consta in principal din insule mici dispersate de-a lungul raului Nil. Plimbarea cu barca este astfel o activitate foarte populara in randul vizitatorilor din Nubia, care se bucura de vederi spectaculoase de apus de-a lungul malurilor Nilului. Daca o plimbare relaxanta cu barca nu va suna suficient de palpitant, luati in considerare sa faceti sandboarding in desertul nubian!

Localnici, Triburi

Oamenii nubieni sunt indigeni din regiunea Nubiei si au fost de multa vreme reprezentati ca fiind cea mai ospitaliera si plina de spiritul comunitatii din cultura populara nationala a Egiptului. in timp ce cutreierati Nubia, veti vedea peisaje captusite cu case traditionale nubiene, pictate cu motive artistice recurente in culori izbitoare si vibrante. Artele, mestesugurile si broderia constituie inima expresiei culturale nubiene. Comunitatile nubiene sunt renumite pentru mestesugurile lor de maiestrie, care includ margele, rachita si fire. Motivele recurente sunt impletite in toate aceste produse, fiecare avand propriul sau set de semnificatii culturale specifice. Nicio vizita nubiana nu ar fi completa fara o masa impartita cu localnicii. Printre punctele de atractie se numara Al Etr, un fel de mancare asemanator cu Molokheyya tipic egipteana, dar facut cu bame si mancat cu orez sau oua prajite, si Al Kashad, un fel de mancare pe baza de ficat, consumat fie la micul dejun, fie la cina.

Locuri de cazare

Cabanele comunitatii locale sunt o alegere populara de cazare pentru vizitatorii Nubiei. Daca preferati o experienta nubiana mai autentica, de ce sa nu va ganditi sa va cazati pe Insulele Bigeh sau Heissa, ambele avand mai multe pensiuni nubiene operate local.