Oaza Bahariya (El-Wahat el-Bahariya)

De la gazele pana la pasarile Kingfisher, Oaza Bahariya / Bahariya Oasis (El Wahat El Bahariya) se bucura de o diversitate captivanta a vietii salbatice.

Declarata zona de protectie naturala, din anul 2010, El Wahat El Bahariya actioneaza ca o punte intre Siwa in nord si Desertul Alb din sud si se intinde pe o suprafata de aproximativ 2.000 km². Aici pot fi gasite o serie de flora si fauna, printre care se numara si Maslinul.Oaza Bahariya (El-Wahat el-Bahariya) Considerat un loc cheie pentru cercetarea stiintifica, El Wahat El Bahariya contine o abundenta de fosile marine, animale si dinozauri. Aici oamenii de stiinta au descoperit fosile de la al doilea cel mai mare dinozaur din lume, care sunt si astazi acolo!

Fenomene naturale, animale si plante

El Wahat El Bahariya este unul dintre putinele locuri in care veti putea gasi palmierul Argun, pe cale de disparitie, precum si Salcamul Nilotica, cunoscut si sub numele de arborele de guma arabica. Utilizata in mod obisnuit in remediile de medicina traditionala, planta Cocculus Pendulus poate fi amplasata si la El Wahat El Bahariya. De la Vulpile de nisip a lui Ruppell, Gazele Dorcas si Lupii egipteni – nu devine cu adevarat mai interesant decat fauna salbatica de la El Wahat El Bahariya! Observatorii de pasari iubesc zona pentru colectia sa distincta de specii cu pene: randunelele egiptene, grasurile negre si doliu, egretele mici, micile stapani si pasarile uluitor de colorate Kingfisher cu gat alb.

Activitati, excursii

Priviti stelele in peisajul indepartat al zonei, urcati pe Gebel Al Ingleez (literalmente, „Muntele englezesc!) sau instalati tabara oriunde in acest peisaj geologic intins si interesant. Pasionatii de istorie se vor bucura de o vizita la muzeul in aer liber aflat in Valea Mumiilor de Aur.

Localnici, Triburi

Locuitorii din El Wahat El Bahariya impartasesc multe dintre aceleasi elemente culturale ca si vecinii lor din alta parte din aceasta regiune, in special oamenii Wahati din Desertul Alb. Obiceiurile culturale se bazeaza in mare masura pe traditiile islamice, care dicteaza interactiunile sociale intre oamenii indigeni din aceasta zona. in general, muzica traditionala joaca un rol important in cultura Wahati. Flautele, tobele si simsimeyya (un instrument asemanator unei harpe cu cinci coarde) se canta in mod regulat la adunarile sociale, in special la nunti. Cantecele traditionale cantate in dialectul si stilul local sunt transmise oral din generatie in generatie, cu cantece noi introduse in repertoriul lor cultural din cand in cand. Departarea acestei regiuni inseamna ca triburi precum Farafra sunt capabile sa pastreze, sa mentina si sa practice aceasta cultura unica pana in prezent. Tribul Farafra este, de asemenea, cunoscut pentru arhitectura lor distincta, care este adesea descrisa ca simpla, neteda, nedecorata, totul in culoarea noroiului. Bacsis! Nu uitati sa gustati bucataria unica Wahati, care reflecta ani de adaptare la clima aspra a zonei si include mancaruri precum okra alba, paine insorita si orez rosu.

Locuri de cazare

Luati in considerare cazarea la una dintre cabanele si taberele conduse de comunitatile locale din zona inconjuratoare.