Parcul National Gilf El-Kebir

Parcul National Gilf El-Kebir

Parcul National El Gilf El-Kebir

Gilf El-Kebir este un platou de gresie situat in coltul de sud-vest al desertului de vest. Pantele de suprafata stancoase sunt partial acoperite de nisip deoarece Marea Mare de Nisip din nord se invata treptat pe platou.

Zona este extrem de arida, dar gazduieste oi salbatice cunoscute sub numele de buruieni si mai multe specii de reptile, precum si pasari mici, cum ar fi omniprezentul Grau negru cu coroana alba. Veti gasi arta rupestre veche in zona care atesta un mediu radical diferit in vremurile preistorice, care infatiseaza numeroase imagini cu mai multe tipuri de vite mari.

Cu o suprafata de 48.523 kmĀ², Parcul National Gilf El Kebir este una dintre cele mai mari zone conservate din lume si cel mai mare sit protejat din Egipt. in ciuda climatului extrem de arid al acestei zone, gazduieste plante si animale din peisajele inconjuratoare, inclusiv Gecko egiptean si diverse pasari insectivore. in ciuda biodiversitatii relativ scazute, putinele elemente supravietuitoare ale lui Gilk El Kebir fac din acesta un ecosistem extrem de fragil si sensibil. Tot aici veti gasi celebra Pestera a inotatorilor, care contine desene pe perete si sculpturi despre care se estimeaza ca au fost realizate in epoca neolitica, in urma cu aproximativ 8.000 de ani!

Poze Parcul National Gilf El-Kebir

poze Parcul National Gilf El-Kebir

Locuri de vizitat:

Wadi al-Hitan (Valea Balenelor)
Wadi al-Hitan (Valea Balenelor)

Situat in desertul de vest al Egiptului (Desertul Libian), Wadi al-Hitan gazduieste fosilele valoroase ale unui subordine disparut al balenelor, archaeoceti. Aceste fosile coroboreaza teoria important...

Parcul National Gilf El-Kebir
Parcul National Gilf El-Kebir

Parcul National El Gilf El-Kebir Gilf El-Kebir este un platou de gresie situat in coltul de sud-vest al desertului de vest. Pantele de suprafata stancoase sunt partial acoperite de nisip deoarece Mar...