Parcul National Nabq

Istorie, animale salbatice si explorare subacvatica - Nabq are totul!

Cu o suprafata de 600 km², Nabq Protectorate ofera acces la Marea Rosie, cu o multime de recife de corali uimitoare si o gama incitanta de viata marina. Anuntata ca protectorat in 1992, topografia desertului acestei zone prezinta paduri dense de mangrove, gazduind o selectie diversa de pasari rare si alte animale.Parcul National Nabq Nabq gazduieste starcul cenusiu, vulturul de stepa si dugongul. Pentru pasionatii de istorie, epava de marfa Maria Schröder din 1956 este o excursie intriganta.

Fenomene naturale, animale si plante

Fii cu ochii pe mangrovele care s-au raspandit in zona Munqatea din Nabq, unde vei gasi cele mai nordice zone de Mangrove din lume. Nabq este, de asemenea, plin de o multime de palmieri, care produc curmale delicioase, pline de nutrienti. Vedeti daca puteti observa si cateva tufe de periuta de dinti (Arak)! Egiptenii au folosit de secole ramurile acestei plante unice ca periuta de dinti naturala. Ca si in majoritatea locatiilor din desertul egiptean, Nabq gazduieste multe camile, care ofera un mod convenabil de transport si navigatie in desert. Pasarea Spoonbill, care are un cic distinctiv care seamana cu forma unei linguri, este unica in aceasta parte a tarii si, prin urmare, este interesanta de incercat si de observata printre fauna salbatica din Nabq. Asigurati-va ca verificati aici epava de marfa Maria Schröder. Numita initial Ralph Jarl, aceasta nava a esuat pe un recif de corali in 1956, iar resturile sale au ramas de atunci in Nabq.

Activitati, excursii

Scufundati-va si faceti snorkel prin apele Marii Rosii din Nabq pentru a va bucura de frumusetea recifelor de corali ale protectoratului si a vietii marine diverse, care include dugongi, testoase Hawksbill, murene uriase si pestii clovn (adica „pestele Nemo”!). Prezenta pasarilor rare face din Nabq un loc minunat pentru observarea pasarilor, iar o vizita la epava de marfa Maria Schröeder ii va impresiona cu siguranta pe toti pasionatii de istorie!

Localnici, Triburi

Nabq este, de asemenea, locuit de Mazayna, un trib mare cu origini din Arabia Saudita. La fel ca toti beduinii din Sinai, Mazayna sunt cunoscuti pentru ospitalitatea lor si probabil va vor oferi o parte din ceaiul lor Marmaria, facut cu salvie. Oamenii Mazayna sunt, de asemenea, deosebit de pasionati de planta Haaq, pe care o folosesc pentru a face un alt ceai asemanator cu menta – un favorit al beduinilor. Confectia de imbracaminte si mestesuguri este un pilon al mostenirii culturale beduine. Femeile din triburile Tarabin si Mazayna produc articole artizanale traditionale, cu broderii decorative uimitoare si lucrari de margele in motive distinct stilizate care reflecta flora si fauna zonei locale. Aceasta este o oportunitate minunata de a gasi cadouri pentru prieteni sau de a procura suveniruri personale autentice, totul in beneficiul comunitatii locale.

Locuri de cazare

Mai multe locuri de campare marginesc plajele Gharqana si Munqatea din Nabq.